Честито на ГЕРБ!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Никола ФилиповПоредна смазваща и напълно очаквана победа за тях. И въпреки всичко имам няколко забележки към кампанията на партията, като неин бивш избирател, които много бих се радвал да бъдат коригирани в близкото бъдеще.

 

Поне в София това не беше предизборна кампания, а селски събор. Опънаха някаква шатра (казват й прабългарска юрта lol), като цирей на пъпа на София, в която се раздаваха мазни мекици и Катино мезе на социално слаби хора. Виеха се хорa и се играха джаги. Нищо против всичко това то е супер като за селски събор, но това не е политика. За съжаление след толкова много категорични победи ГЕРБ все още имат себе си, а и избирателите си за някакви прости маргинали от 25 МИР, за които политика се изчерпва с това да друснеш едно хоро пред шатрата и да се наплюскаш с нещо безплатно.

 

ГЕРБ могат, а и трябва да вдигнат рязко нивото, защото всичко това, на което станахме светители в София не е политика, а някаква форма на социална и благотворителна дейност. Явно по-младите хора там нямат спомен, че в своя генезис ГЕРБ беше дясната партия, която беше противник на БСП. В самото начало беше експертна партия, която средната и висока класа възприеха за естествения наследник на СДС.

 

Поради тази причина давам няколко идеи за хората, които движат кампанията там, с които могат да направят някакви по-смислени стъпки към връщането на средната класа към партията. Всичко това може да бъде стриймвано от Шатрата, защото ако не си гладен и жаден реално погледнато нормален човек няма работа там:

 

1. Лекция на Горанов за това какво е фискална консервативност и дългосрочните позитивни икономически ефекти от нея. Изобщо не ми дреме за Магнитски и тн, Неоспорим факт е, че по времето на Горанов имахме наистина дясна фискална политика, или поне доста по-дясна от това, което имаме в последните 3 години. Като десен човек аз очаквам това;
2. Лекция на random бюрократ (може някой от ГЕРБ, или някой високопоставен чужденец) от Европа, който да разкаже за ефектите от Европейските фондове;
3. Да поканят някой от ЕЦБ, който да разкаже за всички позитиви от въвеждането на Еврото;
4. Да организират публични дискусии с различни браншови организации, в които те да си изкажат всички проблеми, а експертите от ГЕРБ да дадат своята визия за решението на техните проблеми;
5. Организиране на смислени дебати по актуални за обществото теми между експерти на конкурентните партии;
6. Да поканят някой техен здравен експерт на Шатрата, който да отговаря на актуални въпроси на хората и да разкаже в детайл каква е дългосрочната здравна стратегия на партията;
7. Да поканят Санчева (изобщо не я харесвам, защото едно време обиждаше Бойко на мутра) да говори за социална политика;
8. Делян Добрев, който за мен е един от най-смислените хора там да направи открита лекция на тема Дългосрочните рискове пред българската енергетика и решенията, които ГЕРБ дава.

 

Сигурно има и други, но ми схващате идеята. Да се надяваме, че в предстоящата им предизборна кампанията през есента ще видим, дори и една малка част от тези неща в кампанията им.

 

Очаквайте утре и мислите ми за кампанията на ППДБ.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.