Международна среща #Train4Family в Сицилия

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Международна среща #Train4Family в СицилияМеждународната среща по проект #Train4Family се състоя на 11-12 октомври 2024 г. в Палермо, Италия, и събра представители от няколко държави за обсъждане на ключови теми и напредъка по проекта. В срещата взеха участие Йоанна Дочевска и Стефка Джобова – представители на Асоциация за развитие на българския спорт, партньор в инициативата от България.

През първия ден бяха представени Мултинационален доклад и еLearning платформата, които предлагат образователни ресурси за семействата на деца с увреждания и спортни специалисти. Проектът цели да интегрира деца с увреждания в спортни дейности заедно с техните семейства, насърчавайки физическата активност и здравословното хранене като механизъм за подобряване на качеството на живот и социална интеграция.

 

Чрез участие в спортни дейности като плуване и лека атлетика, деца с увреждания на възраст от 6 до 18 години имат възможност да се включат активно в социалния живот заедно със своите родители и братя и сестри. #Train4Family ще предложи обучение на семействата чрез квалифицирани треньори, които ще им предоставят методи и инструменти за провеждане на спортни занимания, подходящи за деца с различни физически и интелектуални затруднения. Създаването на подкрепяща и адаптирана спортна среда е основен акцент на проекта.

 

Вторият ден от срещата включваше подписване на Меморандум в парламента на Сицилия и дискусии относно създаването на наръчник за обучение, както и спортни демонстрационни видеа. Темата за разпространението на резултатите от проекта също беше важен акцент, като бяха обсъдени стратегии за увеличаване на обхвата на проекта.

 

Проект #Train4Family, съфинансиран от програма Еразъм+ на Европейски съюз, се изпълнява от международен консорциум с партньори от Хърватия, Босна и Херцеговина, България, Турция, Италия, Словения и Испания, и цели да подобри условията за социална интеграция на деца с увреждания чрез спорт и здравословен начин на живот.

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.