ПЪТЯТ НА АНГЛИЯ НИКОГА НЕ Е РАВЕН!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Еngland flag Юни ще бъде май! 25-ти май! Дали го помните? Стадион „Кемал Ататюрк“ в Истанбул. „Ливърпул“ падаше с 3 гола от големия „Милан“. „Ливърпул“, дошъл някак като на шега, с многобройните си проблеми и сравнително застаряващ състав. Срещу него звездният отбор „Милан“, водещ с 3 гола. Публиката на тоя стадион си съдра гъза да пее. Тя никога не предаде своя отбор и отборът не предаде нея. В 54-та минута Стивън Джерард, сърцето на „Ливърпул“, сърцето на Англия, поведе своя отбор към победа.
Да, пътят на Англия никога не е бил лек, но едно не може да се отрече – нейната история е пълна с драматизъм. Независимо дали пада или стига до равенство, тя никога не е скучна. Много „специалисти“ има да си галят душицата по всички възможни медии. Анализирайки или изпитвайки задоволство от лошия й миг. Селянията се почна още от снощи с госта в студиото, не се поинтересувах кой е, но щом гостува по БНТ, значи е велик. Намирам за очарователен факта, когато малките таласъмчета изпълзят от нищото и почнат да крадат звезден прах. Те просто не си дават сметка колко са жалки в напъните си да бъдат оригинални и големи, просто защото са там единствено и само благодарение на тези, които са уж супер, супер зле. Забравят, че никой няма да си купи билет за съветите и мненията им.
Англия страда от липсата на Бекъм, същият този, когото медиите превърнаха в манекен, но всеки един, който гледа футбол, знае че тя губи много повече от звездна клюка, тя губи уникален играч. Футболът е игра на герои. Не знам защо, но на мене ми се струва, че Бекъм бе последният герой. Герой, който за жалост не намери своя път на световното. А когато героите липсват, хората наричат първенството слабо. Някой помни ли Ромарио, Бергкамп, Хаджи, Стоичков, Равели, Клинсман, Окоча, Поборски, Баджо, Барези, Кампос, Куман, Саморано, Лаудруп, Шмайхел, Шукер… и колко още, колко… А сега си затворете очите и си представете световното с тях. Някак си новите имена не ви се връзват до тези, нали? Просто те играеха със сърце, точно така както Англия играе винаги. И дори и да пада, нейните фенове ще пеят!

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.