Кой да води незадружната BG-футболна дружина – Господ ли!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Лотар МатеусСега поредната жертва, турена на българския фен-„пангар“ – между „Осанна“ и „Разпни го“, е някогашният ас от германските национали Лотар Матеус (Лоти). Ами като дойде на дневен ред въпросът: А кой да е следващият треньор?

Веднага имам отговор, готов отдавна, още откак уволниха Пената (Чичо Митко – „Трета възраст“ сега му викат). На нашите национали не им трябва треньор – бял човек, трябва им негър! Хем той да ги плаши по светло, хем те да не се плашат, като влезе в тъмното да ги търси из заведенията.

Име? Имена – колкото щеш, избор има и от отминалото Световно!

Но аз най-много си държа на д-р Франсиско Матурана! Хем негър, хем интелигент (със златни очилца), хем голям футболен специалист – треньор на доста клубни и национални отбори. Последно беше май на Гватемала. Ама за да не се изложим – редно е първо да проверим тоя негър дали все още е жив. Че в тая част на света – Южна Америка, имат навик да стрелят в сомбрерата на треньорите (Жоазе Салданя) и в краката на футболистите (за да тичат по-бързо). А понякога – улучват, да знаете!

Та мен никак не ме интересува Лоти досега къде е бил. Защо не е могъл да си намери работа (според собствените му оплаквания) в Германия, а където си е намерил – все се е провалил. Не ме интересува и дали ще си намери булка тук – у нас, та да „уседне“, а не да шари по света и дистанционно да си изпълнява договора с БФС. Всъщност – това за булката е важен въпрос и може би следва да се направи национален кастинг, макар че на много места се знае и цената, и цвета на булката, та и още по-пикантни подробности. И за да се спестят пари – вместо кастинг може да се посетят подобни „Булкови тържища“ (все пак в криза сме!). Да не се отплесвам обаче – най-ме интересува колко време Лоти ще си остане договорно задълж ен? Не говоря за успехи, не говоря за класиране (обещано като второ място в групата) – думата ми е как предсрочно ще бъде прекратен договора му – по взаимно съгласие, или не? Защото априори е ясно, че няма да изкара докрай. Или футболистите ще му скроят номер (царе са на тия номера), или конкуренти ще му подлеят вода, или сам ще си тръгне – да си търси булка другаде, или повече пари!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.