Иванчо до дядо Коледа

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Мили Дядо Коледа,

Пише ти Иванчо.
              Мама каза,че няма смисъл да ти пиша, защото е криза, пък татко ми каза, че съм ахмак и е крайно време да порасна, после ме шляпна зад врата и ме прати да му купя ракия, ама да не казвам на мама. Аз няма да й кажа, защото ако й кажа ще счупи и последните пет чинии, които са останали и после аз ще съм виновен. Ако не отида да купя пак аз ще съм виновен .
            Мили дядо Коледа, не знам дали и при теб е криза, надявам се да не е. В училище ни обясниха, че криза е, когато няма работа. А работа няма, защото няма пари. А пари няма, защото няма работа. Много объркано нещо. Пешо пък ми каза, че баща му му казал, че всъщност това не било криза, а хамериканците били окрали всички пари. Чудя се – защо са им на хамериканците нашите българските пари, нали с тях не могат нищо да си купят?   Честно казано, не вярвам на Пешо на баща му. По-скоро си мисля, че хората харчат много пари и тези, които ги печатят не насмогват.
         Дядо Коледа, бях решил да ти поръчам онзи компютър, който миналата година не ми донесе. Но после, като се замислих, реших, че когато искам шоколад, мама ми казва да не бъда егоист, а да мисля и за другите. Пък и миналата година нямаше криза и пак не ми донесе компютъра, така че…тази година реших да направя нещо добро за всички хора по света. Ще ти поръчам, мили дядо Коледа, да ми донесеш една машина за пари.   Ама, ако може, да е по-голяма. Решил съм през ваканцията да печатам пари от сутрин до вечер и така да унищожа тази скапана криза. Тогава сигурно татко няма да ме праща тайно за ракия, мама няма да чупи чинии, а госпожата в училище няма да се оплаква, че работи за без пари. 
              Мили Дядо Коледа, малко съм притеснен, че блокът ни няма комин и няма да можеш да влезеш. Затова, за по-сигурно , звънни на вратата три пъти.

П.П. Ако все пак имаш някой излишен компютър…няма да го откажа.

                                  твой: Иванчо

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.