Нищо подобно фест 2010 г – свидетелски показания

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Към полунощ става горещо. На сцената върлуват Help Me Jones.Най-новият музикален фестивал  в страната пусна корени в Стрелча

Да се разказва за концерт е излишно, затова предпочитам да ви покажа малко снимки. Пропусналите да дойдат могат да пият по една студена бира и да си боднат някъде, че догодина фестът ще го има пак.

Първият Нищо подобно фест 2010 успя да изненада всички и то приятно. В нощта на 28-ми август в Стрелча градският стадион беше най-шумното и диво място, точно както ни бяха обещали.

Първата изненада бяха десетките фенове, които дойдоха от къде ли не – Пловдив, Панагюрище, Пазарджик, София, Велико Търново. Имаше и такива, които попътно от морето се отбиха през градчето за по няколко бири и опънаха палатки на метри от басейна. Заклети стопаджии се похвалиха, че са се возили дори в цигански каруци. Важното е, че всички дойдоха любопитни да чуят и видят прощъпалника на най-новия музикален фест в страната, а на сутринта си тръгнаха доволни.

Към полунощ поне 500 души се раздаваха заедно с музикантите на сцената.

На сутринта оцелелите посрещнаха игрева на слънцето в компанията на диджей Иван Славов и Sofia Dub Club.

За част от изпълнителите това беше и една от първите срещи с публиката – импровизации не липсваха, както и перфектни попадения, които разкършиха публиката още с първите си парчета.

Изненада имаше и за нищоподобниците от „Луда Яна” – доколкото успях да разбера никой от тях нямаше сериозен опит в организирането на концерти, но за сметка на това впечатленията на музикантите бяха, че организацията е била в пъти по-добра отколкото на други фестивали. Потупване по рамото получиха и от полицията, защото нощта мина без инциденти, а няколко часа след концерта стадионът беше в изряден вид и готов за редовната тренировка на местния футболен отбор. Свободни елементи от подвид зяпачи се шегуваха, че теренът никога не е бил толкова чист.

По-надолу са обещаните снимки. Повече има във фен страницата на феста във Фейсбук – Нищо подобно фест, а що за птици са организаторите от „Луда Яна” можете да прочетете в сайта им – http://nishtopodobno.strelcha.bg/

 

Наздраве!

 

 

Няколко часа преди началото на концерта музикантите започнаха с пробите. Сцената е добро убежище от слънцето, за тези които не са успели да се разхладят в басейна. Няколко часа преди началото на концерта музикантите започнаха с пробите. Сцената е добро убежище от слънцето, за тези които не са успели да се разхладят в басейна.
Сцената е готова. На входа на стадиона чака зверската машина на кмета на община Стрелча Ильо Ильов. Правилото е желязно – след като ще е концерт да го открием подобаващо. Зад сцената се е скрила колата на БНР, въоръжена до зъби с техника.
Докато мама и татко пият бира малките рокерчета също загряват. Докато мама и татко пият бира малките рокерчета също загряват.
Докато мама и татко пият бира малките рокерчета също загряват. Някои дочакаха началото на концерта в по-приятни занимания и се отдадоха на изкуство или на футбол.
Някои дочакаха началото на концерта в по-приятни занимания и се отдадоха на изкуство или на футбол. Някои дочакаха началото на концерта в по-приятни занимания и се отдадоха на изкуство или на футбол.
Други превърнаха футболните врати в удобно място за излежаване далеч от слънцето. Dj Zmey Balkanski открива шоуто и запретва ръкави....
Dj Zmey Balkanski открива шоуто и запретва ръкави.... Уникалните визуализации се случваха върху едната страна на бял камион и излизаха изпод ръцете на Стоян Велинов - Virtual DJ
Уникалните визуализации се случваха върху едната страна на бял камион и излизаха изпод ръцете на Стоян Велинов - Virtual DJ Към полунощ става горещо. На сцената върлуват Help Me Jones.
Към полунощ става горещо. На сцената върлуват Help Me Jones. Вече се вихри диджей Иван Славов. Часът е някъде около 4 в неделя.
Sofia Dub Club, в палатковия лагер започва раздвижване в посока сцената. Наближава изгрев. Sofia Dub Club, в палатковия лагер започва раздвижване в посока сцената. Наближава изгрев.
Малко след 7 часа в неделя сутринта музиката спира и слънцето си показва носа над стадиона. Оцелелите купонджии тръгват на лов за кафе. По-умните продължават с бира.

 


                                                                     


                                           

Изпълнители live:

Help Me Jones (София) – New Wave, Synth Pop
StopBG Band (Асеновград) – Ska, Punk, Grunge…
Група AS (София) – Punk
Група КсеТоФон (София) – музикално-бираджийско-колоездачна-стопаджийска
Sisters of Radomir (София) – блек-енд-рол
S!ckflag (Пловдив) – Thrash metal

Dj’s:

Sofia Dub Club (София) – дъб пърформънс
DjZmey (София) – вдъхновен от Балканите етно микс
Иван Славов и приятели – танцувална електронна музика

 

Фото: Авторът, използвани са и снимки на Лулчо Петришки, Нешо Нешев, Иван Фингаров, елегантно и с благодарност присвоени от фен страницата на Нищо подобно фест във Фейсбук.

 

Всички клипчета също са от фен страницата на Нищо подобно фест във Фейсбук! Благодарности за Страхил Михайлов, Лулчо Петришки и Десислава Иванова!


НИЩО ПОДОБНО ФЕСТ е изцяло некомерсиална инициатива, която разчита на помощта на много хора и институции. Събитието се провежда под егидата на кмета на Община Стрелча Ильо Ильов, а първото му издание е възможно благодарение на генералното спонсорство на производителя на оптични изделия и уреди „Оптикс“ АД (Панагюрище), на основния спонсор енергийната напитка Pit Bull, както и на подкрепата на „Асарел Медет“ Панагюрище, фирма ЕКОТОЙ, ЕТ „Иван Русинов“, Хотел Стрелча „Галакси“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.