TBS Holidays – На разходка или на пазар в Солун

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

София, ул.Христо Белчев № 44а, Тел.: 02/9817488; 0899 295 003

е –mail: tbs_holidays@mail.orbitel.bg, www.tbsholiday.dir.bg

1 ден: Отпътуване от София по маршрут Кулата – Солун в 07:30 ч., от площад “Александър Невски” (началото на ул. „Оборище”), Драгичево – 8.00 ч., Дупница – 8.30 ч., Благоевград – 9.00 ч., Сандански – 10.00 ч. Отпътуване за България в 18.00 ч. Панорамна обиколка(мин. 2 часа) на града с екскурзовод на бълагрски език: Бялата кула – символът на Солун, църквата “Св. Св. Кирил и Методий”; площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата “Св. Димитър” – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време.

Свободно време за разходка, обяд, шопинг. По пътя – спирка за шопинг в магазин „Lidl“.Отпътуване за България . Пристигане около полунощ в София на пл.Ал.Невски.

ЦЕНАТА е при групи от мин.24 души и включва: транспорт с комфортен автобус *** (климатик, видеосистема, минибар); панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод; застраховка „Медицински разходи и злополука в чужбина“; екскурзоводско обслужване.

Цената НЕ включва: входни такси за Археологическия музей (6 EUR) и Византийския музей (4 EUR) в Солун или комбиниран билет за двата музея (8 EUR); входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.

Доплащане: медицинска застраховка за възрастни над 65 г. – 1 лв., над 70 г. – 2 лв.

Необходими документи: лична карта. Деца до 16 г. задължително със задграничен паспорт. Деца до 18 г. с 1 или без родители–нотариално заверена декларация за съгласие. Няма визови, медицински и санитарни изисквания.

Срок за уведомление при недостиг на броя на туристите: 2 дни преди пътуване.

СОЛУН (на гръцки: Тесалоники, на турски: Selanik, на арумънски: Sãrunã) е вторият по големина град в Гърция след столицата Атина. Солун е главен град на географската област Македония и административен център на област Централна Македония. Населението на града е 363987 души (2001), а с предградията е около 1,1 млн. души. Град Солун е включен в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство. Намира се на около 300 км от София. Солун е основан от македонския цар Касандър през 315 г. пр.н.е. Дава му името на жена си Тесалоника, сестра на Александър Македонски. Баща ѝ, Филип II, я нарекъл така в чест на победата си над фокийците с помощта на тесалийските конници. Името може да се преведе като победа на тесалийците. Градът е бил столица на една от четирите римски провинции в Македония след завладяването му от римляните. При второто си посещение в Македония Апостол Павел е проповядал в местната синагога, която е била главна за евреите от района, и е поставил началото на християнско братство и църква. Поради недоволството на местните еврейски водачи напуска града и се отправя на запад, в град Верия. Солун е един от важните търговски центрове на Византия. В града са родени българските просветители св. св. Кирил и Методий.

 

 

Една от най-известните забележителности на Солун е Бялата кула . Други по-известни са църквата „Св. Димитър” , градската крепостна стена, Галериевата арка, ротондата Св. Георги и др. Градът е добре устроен, с големи площади (Св. София, Аристотелис) и широки булеварди (Александър Велики).

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.