TBS Holidays – Будапеща-Прага-Виена

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

1 ДЕН – София – Будапеща – 760 км   

Отпътуване от София в 20.00 ч. от площад Александър Невски” (началото на ул. „Оборище”) по маршрут Белград – Будапеща.

2 ДЕН – Будапеща   

Пристигане в Будапеща сутринта. С богатата си, но често горчива история, невероятната архитектура и културно наследство, градът напълно заслужава прозвището си „Париж на Източна Европа“, съчетавайки западното великолепие с вечните унгарски традиции. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм „Будавар“ с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата „Св. Матияш“, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава „перлата на Дунава“ от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско. Настаняване в хотел „Berlin” *** (или подобен). Кратка почивка. Свободно време по булевард „Ракоци“ и  „Ваци“ – една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкoстотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти, кафенета и магазини – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

3 ДЕН – Будапеща – Прага – 530 км  

Закуска. 8.30 ч. отпътуване за Прага – всепризнатата перла в короната на Централна Европа. Настаняване в хотел Krystal” *** (или подобен). Вечерна разходка в центъра на Златния град, който от 1992 г. е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО – необходимо е ползване на градски транспорт. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторант-пивоварна “U Fleku”, произвеждащ собствена бира от 1499 г. Нощувка.

4 ДЕН – Прага – Виена – 295 км  

Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани – Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини; грандиозната готическа катедрала „Свети Вит“; “Златната уличка” с дома на Кафка и кулата „Далиборка“, използвана в миналото като затвор; Мала страна – бароковата църква от 18 век „Свети Николай“; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад – център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Свободно време. Отпътуване за Виена в 16.00 ч. Вечерта настаняване в  хотел *** в района на Виена. Нощувка.

5 ДЕН – Виена – София – 995 км  

Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът „Белведере“ – образец на бароковата архитектура от 18 век; Виенската опера – един от най-известните и посещавани оперни театри в света, представителният булевард „Рингщрасе“, обграден от правителствени сгради, паркове и паметници; официалната резиденция на Хабсбургите – дворецът  „Хофбург“; Парламентът с фонтана на Атина Палада; Кметството в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело. Пешеходна разходка в центъра на града: площад „Мария Терезия“ с паметника на великата императрица, Музеят за история на изкуството и Природонаучният музей; дворецът „Хофбург“, документиращ историята на императорската династия в продължение на повече от 6 века; площад „Грабен“ и Колонатата на чумата; катедралата „Свети Стефан“ с готическа фасада и бароков интериор и оживената улица „Кернтнерщрасе“. По желание: разглеждане на лятната императорска резиденция – двореца „Шонбрун“ с местен екскурзовод. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, и голяма историческа значимост днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Свободно време за разходка по търговската улица „Марияхилферщрасе“ или за посещение на Художествената галерия, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес или Къщата на пеперудите в двореца „Хофбург“. Отпътуване за България в 21.00 ч.

6 ДЕН – София  

Пристигане в София на площад Александър Невски” (началото на ул. „Оборище”) около обяд.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с комфортен автобус *** (климатик,  видеосистема, минибар);

1 нощувка със закуска в хотел Berlin *** (или подобен) в Будапеща;

1 нощувка със закуска в хотел Krystal*** (или подобен) в Прага;

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Виена;

панорамна обиколка с местен екскурзовод в Будапеща;

пешеходна обиколка  с местен екскурзовод в Прага;

панорамна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод във Виена;

застраховка „Медицински разходи и злополука в чужбина“;

екскурзоводско обслужване.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско;

вечеря в ресторант-пивоварна “U Fleku”;

посещение на двореца „Шонбрун“;

входни такси за Пражката картинна галерия (150 CZK), Музея на Алфонс Муха (120 CZK), Музея на Сметана (120 CZK);

входни такси за Императорската съкровищница (10 EUR), Музея за история на изкуството (10 EUR), Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (8 EUR);

градски транспорт: Будапеща (270 HUF – еднопосочен билет), Прага (26 CZK – еднопосочен билет);

входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

 

ДОПЛАЩАНИЯ:

единична стая: 100 лв;

разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско: 28 лв на турист при минимум 20 туристи;

вечеря в ресторант-пивоварна “U Fleku” (бехеровка; домашна чеснова супа; пържола с кнедли, зеле и лучени кръгчета; ябълков щрудел; кафе еспресо; бира): 45 лв на турист при минимум 20 туристи;

посещение на двореца „Шонбрун“: 30 лв на турист (15 лв – за деца до 18 г.) при минимум 20 туристи (цената включва входна такса и местен екскурзовод);

ползване на двойна седалка от един турист: 220 лв.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Настаняването в тройни стаи става само след потвърждение от страна на агенцията.

Стаите в хотела в Прага не са оборудвани с телевизор.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

 

Валутни курсове:

1 лв = 137 HUF

1 лв = 13,13 CZK

1 лв = 0,52 EUR

 

Часово време:

България 12 ч.

Унгария, Чехия и Австрия  11 ч.

 

 

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

 

 

Удостоверение за регистрация № 04908,

Застраховка ТО в Кю Би И Иншуранс Лимитид (Юръп) – полица 0650000015

1000 София, ул.Хр.Белчев № 44а, тел: 02/9817488, 0899/295003, 0899/610958, tbs_holidays@mail.orbitel.bg

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.