Щели да дадат пари, за да може 30 хиляди деца да отидат на море

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Щели да дадат пари, за да може 30 хиляди деца да отидат на мореЩели да дадат пари, за да може 30 хиляди деца да отидат на море и да подпомогнат туристическия бизнес.

Добре е да бъдат честни и да кажат ясно, че за 3 хиляди учители това ще бъде тежка работа под постоянен стрес, а не почивка. Съответно трябва да им подготвят прилични хонорари. В противен случай очаквайте гилдията доста да се разсърди и да се наложи срамно да обясняват защо те уж дават, а малко взимат.

Добре е да бъдат честни и да предупредят официално хотелиерите да си раздуят цените, защото това не са щадящи материалната база гости. В противен случай да се подготвят или за провал на програмата (защото хотелиерите не са тъпи), или за медийни скандали отразяващи как деца са изпратени в бунгала на цени като за петзвезден хотел.

Добре е да бъдат честни и да добавят вметката, че не те дават тези пари, а обществото от плащащи данъци работещи хора ги дава. Не за друго, просто от уважение към техния труд.

Добре е да бъдат честни и да споделят, че идеята изобщо не е нова и тяхна, а в предишното правителство министър Ангелкова анонсира още в края на месец април миналата година, че се подготвя програма за ваучери за почивка на български граждани, като се акцентираше върху потенциални групи да бъдат ученици и пенсионери, като за учениците се даваше за пример формат като за зелени училища (но не само). Тогава обаче епидемичната обстановка беше неясна и идеята позамръкна. Явно сега не са се сетили за пенсионерите, но кой знае – може и тази манджа да се притопли скоро. Между другото тогава прогресивната общност доста оплю тези идеи по времето на Ангелкова. Не разбирам защо сега си мълчат. Може пък вече същите идеи са станали добри.

Да, ще бъде трудно да са честни, а не популисти. Не знам как е в Харвард, но реалността е такава.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.