Интерлинк Груп инвестира 70 милиона лева в завод и логистичен парк в Тракия икономическа зона

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Интерлинк Груп инвестира 70 милиона лева в завод и логистичен парк в Тракия икономическа зонаДружеството получи третия си сертификат за инвестиция клас „А“

Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на Здравко Линкин, председател на Съвета на директорите на „Интерлинк Груп“ АД. Дружеството инвестира в разширяването на логистична база „Технолинк парк 2“ в зона Марица, част от Тракия икономическа зона.

На официалното връчване присъстваха изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Богдан Богданов, Йордан Фиданов и Христо Джонов – членове на Съвета на директорите на „Интерлинк Груп“ и изпълнителният директор на „Клъстер Тракия икономическа зона“ Катя Стайкова.

„Инвестицията в размер на 7.5 милиона лева вече е реализирана на 100 процента“, информира Здравко Линкин и покани гостите да разгледат готовата логистична база. Заместник-министър Савов и директорът на БАИ Богданов коментираха с домакините напредъка по изграждането на асфалтов път. Одобрени са средства за финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите във връзка с изпълнението на сертифицирания инвестиционен проект на „Интерлинк Груп“. Ползватели на пътя ще бъдат живущите в с. Радиново и съседните предприятия.

„В момента изграждаме високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. 2022-2023 г. ще инвестираме 70 милиона лева в тези обекти с обща застроена площ от 50 000 кв. м“, допълни мащаба на инвеститорската дейност на дружеството Здравко Линкин. Той сподели, че това е 3-ти сертификат за инвестиция клас „А“, който „Интерлинк Груп“ получава за различните си обекти, и че тези държавни насърчителни мерки подпомагат изключително българския бизнес.

„Къде е ключът за успеха на ТИЗ, този въпрос ни зададоха в петък от екипа на Структурната мисия на световната Организация за икономическо сътрудничество и развитие“, разказа Катя Стайкова. „Отговорът е лесен – работим всички заедно – бизнес, правителство и общини и така превърнахме Тракия икономическа зона в най-успешния български модел на публично-частно партньорство. Изключително сме признателни за ползотворното ни сътрудничество с Министерството на иновациите и растежа, Министерството на икономиката и индустрията, БАИ, и всички общини, на чиято територия развиваме ТИЗ“, подчерта ролята на държавната и местна власт директорът на „Клъстер Тракия икономическа зона“. „Горди сме, че част от ТИЗ е и успешният български бизнес в лицето на европейски лидер като „Интерлинк Груп“, допълни Стайкова.

„Интерлинк Груп“ е под шапката на „Технолинк Инвест“, с контролни пакети и в компаниите „Профилинк“, „Транс експо маркет“, „Теолино пласт“, „Профилинк Рисайкъл“ и др. „Интерлинк Груп“ се занимава с недвижими имоти – оценка, продажба, управление и с консултантска дейност. Дъщерното дружество „Профилинк“ е в топ 10 на европейските производители на PVC профили. Строящият се в момента високотехнологичен завод в ТИЗ, в който инвеститор е „Интерлинк Груп“ АД, а самото производство ще осъществява „Профилинк“, се очертава като най-голямата база в този сектор на Балканския полуостров.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.