Ако нещо го няма, няма как да убедиш другите, че го има

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевДелян Добрев не трябва да се сърди на другите, че не разбират логиката и смисъла на това какво предлага. Ако нещо го няма, няма как да убедиш другите, че го има.

Тази история с едното левче, което щял да вземе от Лукойл при вноса на руския суров нефт. Как точно ще ги вземе, защото държавата може да определя само данъци – точно какъв данък ще бъде това.

Могат да се облагат свръх „печалби“, то свръхпечалбата е нещо резултативно, Може да се направят вземания на данък печалба авансово. Но е данък. За да имаш печалба обаче, трябва да се обявиш, тоест да отчетеш реалните приходи и разходи, а не такива след трансферно ценообразуване.

Да оставим настрана безумната идея това левче да се събира във ФСЕС и от там да се раздава на хората. От всеки лев, който се събира във фонда, ще се изненадам ако до крайния нуждаещ се от помощ стига повече от 50 стотинки.

Като наложиш някакво друго вземане извън данък, компанията е в правото си да го отчете като разход, съответно да го пренесе частично или изцяло върху себестойността на продукцията/горивата.

Нарочно не се спирам на версията ще „обложим“ вноса с един лев, защото това е мито, а митата не са прерогатив на страните членки.

Е, питам как точно ще вземе от Лукойл и накрая няма да плащаме ние.

Не, нещата трябва да бъдат поставени на пазарна основа – а именно, дерогацията, което е суверенно право на България, се прилага само за данъчно регистрирани лица и техния внос. Тогава вече, ако суровния нефт се внася, тази разлика е дължима, тоест нефтът ще бъде заприходен по цената Брент минус отстъпка с всички последващи намаления по веригата на стойността до крайната цена на помпата – бензин и дизел.

Добре е че има тази енергия, но трябва и малко разум.

Той говори по темата от май, аз говоря от години.

Няма в държавата по-облагодетелствал се човек от Лукойл Нефтохим през годините от Бойко Методиев Борисов. Всичко друго е пунта мара.

Смисълът на неговата поява по медиите, и на министри от несъстоялия се кабинет на Габровски е да подготвят почвата за кабинет с мандата на Българския възход.

 

Илиян Василев

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.