Читалище на открито – парк „Гео Милев“

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Читалище на открито – парк „Гео Милев“Фестивалът „Читалище на открито“, организиран от НЧ „Васил Левски 1928“, ще се проведе на 18 септември в парк „Гео Милев“.

За първа година НЧ „Васил Левски 1928“ с подкрепата на Национален фонд култура организира фестивал за деца, на който ще бъдат представени дейностите на читалището по забавен и интерактивен начин.

Родителите и децата ще могат да се запознаят с преподавателите в различните школи и да видят изпълнения на децата от тях. Читалището е основоположник на идеята за  „Изкуство и култура за цялото семейство“, с акцент повече прояви на открито и закрито. Това е в пълен синхрон с културната стратегия на София за децентрализация на културния живот от центъра към периферните райони.

„Благодарим за подкрепата на НФК, които ни гласуваха доверие за това събитие. Ще успеем да покажем дейностите на читалището, а децата ще имат възможност да се срещнат с преподаватели като примабалерината Веса Тонова, Емилия Желева артист-балетист в НФА“Филип Кутев“, Любомир Желев – солист инструменталист в НФА “Филип Кутев, Дима Труфкин от оркестър „Шевица“ и други“, сподели Борис Самаринов, секретар на НЧ „Васил Левски 1928“.

Програмата на фестивала за ще бъде разделена в два блока.


Сутрешният блок от 11:00 до 13:30 е озаглавен „Творческо пътешествие”.
 В него ще участват до 50 деца разделени в групи по 5. Всяко дете ще получи карта и ще трябва да обиколи всички 16 точки разпределени в парка. На всяка точка ще има преподавател от читалището, който ще представи дейността с която се занимава по интересен и интерактивен начин – танцово изкуство, музикален инструмент и други.  След “презентацията” децата получават лепенка, която залепват на картата си и продължават към следващата точка. Групите ще бъдат напътствани от скаутите от Национална скаутска организация на България. Накрая децата ще минат и през точките, организирани от партньорите на фестивала – „Пътуващо читалище” – Безопасност на движението“, „Познаваме ли България и нейните велики личности“ и Музей на „Пътуващо читалище”. Завършвайки пътешествието и представяйки попълнена карта всяко дете получава награда.

Следобедният блок включва:  

16:00 до 16:40 часа – Игри с награди по приказките на Хелиана Стоичкова

16:40 до 17:00 часа – представяне на Национална скаутска организация на България (НСОБ) с различни игри и дейности с деца
17:00 – 19:30 часа – концерт на музикалните школи на НЧ „Васил Левски“ 1928, Константин Ковачев, фолклорен клуб „Подуенска китка“ и „Подуене Фолк Бенд“

По време на фестивала ще можете да се срещнете с детските книги на издателствата „Мармот“ и „Пурко“.

Партньори на събитието са: НСОБ, Пътуващо читалище, Eurobooks.

Фестивалите се реализират с подкрепата на НФК,  програма за подкрепа на Любителското изкуство 2021 и район „Слатина“.

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.