ИЗЯСНЯВАНЕ НА НЕКОИ ОСНОВНИ ПОНЯТИЯ, ИЗПОЛЗВАНИ ОТ ПАТРИОТИ И АНТИПАТРИОТИ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ИЗЯСНЯВАНЕ НА НЕКОИ ОСНОВНИ ПОНЯТИЯ, ИЗПОЛЗВАНИ ОТ ПАТРИОТИ И АНТИПАТРИОТИТъй като напоследък доста хора почнаха да бъркат понятия и на тази база да правят грешни изводи, тук ще ви изясня некои основни неща. Гьобелс се утрепа, а комунизмът така и не дойде. Затова е крайно време, да се спре с писането на дивотии.

Агресия е когато войска на една държава навлезе на територията на друга държава, без да е викана.

Присъединяването на чужда територия към определена държава се нарича анексия, а не освобождаване.

Ако на територията на дадена държава, дойдат армии на други държави, които са поканени от нея, и които са в съюз с нея, това не е агресия. Това са договори между суверенни страни.

Когато некой стократно по-силен, напада съседа ти и воюва на негова територия, а ти извикаш съюзниците си, които са стократно по силни от него, това не е война. Това е точно обратното. Казваш му само да внимава, що може да си малък, ама ако требва, ще го извадиш и голем.

Когато в мирно време се пали най-високотехнологичната ти подводница, това съвсем не значи, че е високотехнологична. Значи само, че си направил нещо скапано.

Вселенският патриарх е в Цариград. У Москва е руският, а у България Българският. Първият е пръв сред равни. Другите са равни, ама след първия.

Когато една държава има всички богатства на света, а крета на опашката му, значи нещо у тая държава куца. И не е виновен световният империализъм, а малоумието на управниците и поданниците на тая държава.

Ако Гърция фалира, това е най-вече проблем на гърците. Ако напуснат еврозоната също е проблем на гърците. Ако ЕС продължи да им дава пари, това е вече проблем на ЕС.

У ЕС има еврогейове. У САЩ сащгейове. У Русия евразийски гейове. Разликата е, че последните ги има, ама ги нема.

Когато съкровищата на тракийските царе са изложени в Лувъра, не е провал. Провал е, ако не са изложени. Що това е Лувъра, а не читалището на Шишенци, Видинско.

Ако на некой нещо му не е ясно, да пита!

 

Деда Ванга Нюз – Блог на Роси Антов

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.