Като човек, който гласува за Цецка Цачева, би трябвало да се чувствам излъган от Борисов

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян Василев Но като познавам характера му и стила му, мисля, че е поредния лапсус, зад който обаче има реални факти. Обръщам внимание, че от тук нататък всеки нов избор за него или негов кандидат ще бъде тълкуван като потенциална лъжа и предмет на негови „договорки“.

Не, че не съм знаел, че при срещата си с генерал Решетников в Министерски съвет е приел да играе този сценарий – да не кандидатира Плевнелиев и да се направи, че вярва на социологическите прогнози на Кънчо Стойчев, друг от плана Решетников, че той е неизбираем. След това се съгласи да не пречи на сегашния президент, който също е от плана Решетников – нито да бъде издиган, нито да се противопоставя силен кандидат – Цачева беше възможно най-слабия вариант. Самата тя не искаше. И за това унижението и неуважението към нея е най-голямо.

Хора от ГЕРБ не ми вярваха, че се е срещал с Решетников и че е поемал ангажимент – искаха доказателства. Не, че ги нямам, но ако и сега не вярват, след собствените му признания значи окончателно са загубили способност за собствена преценка.

Казаното по горе по никакъв начин не потвърждава правотата на гласувалите за Радев. Поне в моите очи.

С тоза „признание“ изглежда Борисов изпълнява крайната цел на този план Решетников – да унищожи ГЕРБ, може и да е несъзнателно – натам го водят. Не мога да си представя друг начин за тотална демобилизация на всички, които са го поставили на власт, от това да им кажеш, че лидерът на организация ги лъже, като ги призовава да гласуват за фейк кандидати.

Изглежда няма друг начин Решетниковия кандидат да спечели, освен като се удари ГЕРБ отвътре.

Ако беше само това – като изолиран акт – казал нещо, изпуснал се. Но редом с този бисер реди други, което говори за системен проблем – за неспособност да се справи с реалността и нейните предизвикателства. Вместо това предпочита да измисля паралелна реалност, ретроактивно да обяснява неуспехите си с небивали бивалици.

Забележете в момента в който целия свят признава, че Русия е изправена до стената и новите американски санкции ще нанесат т.н. coup de grace, той прави прозрението, че санкциите били безрезултатни.

Винаги съм твърдял, че подобни хора като Борисов най-лесно се виждат колко струват като им дадеш власт, микрофон и суетата им сами ще ги довърши.

 

 

Илиян Василев

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.