Винаги към чужди пари отношението е по-лековато

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Винаги към чужди пари отношението е по-лековатоОсновният проблем на управляваните от държавите финанси е, че отговорните хора оперират с чужди пари – винаги към чужди пари отношението е по-лековато спрямо свои собствени. Вторият голям проблем е, че най-често на ръководните постове отиват такива хора, които всъщност не могат да управляват финанси въобще – реализират се в политиката защото не могат да се реализират в частния сектор.

Например сегашният финансов министър Асен Василев е възпитаник на Харвард. Опитът си заформил в клуба на българите в престижното американско висше училище – там по негова идея създали търсачката за самолетни билети Everbread със седалище в Лондон. Бил и консултант на различни фирми по цял свят. Дотук добре.

Е, опитът му за бизнес е завършил с банкрут през 2013 г. и задължения от 8,7 милиона паунда. Но това не е било проблем същата година да го вкара като министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на Марин Райков от март 2013 г. до 29 май 2013 г. Пък и банкрутът на компанията е бил чак през август същата година – откъде да знаят, че целият му проект е тотален провал? Това, че процесът по затъването с финансите е започнал 2011 г. не е важно – не можем пък за следим всичко, нали?

От тогава до последните дни Асен Василев не е направил нищо ново. Но какво пък – стана министър на финансите в поредното служебно правителство. Сега ще си покаже опита. Ще харчи нашите пари. Ето например обеща да продължи да раздава добавки на пенсионерите въпреки, че не било заложено в бюджета. Какво пък? Нали? След него някой друг ще плати сметката. Както са я платили кредиторите на фалиралата му компания. Освен това смени шефа на НАП с човек, който не си е плащал осигуровките от 3 години и 2016 г. е прехвърлил фирма със задължения от над 1 милион лева към НАП на някакъв човек от драгоманско село – фирмата естествено ги дължи и до днес. Какво пък?

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.