Хронология на превземането на Българска банка за развитие

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0
194

Владислав ПаневХронология на превземането на Българска банка за развитие от „правилните хора“. Всичко се случва буквално месец по месец:

– През февруари 2017 година Агенцията за приватизация с ръководител Емил Караниколов извършва една от много малкото си сделки от години, като продава Дипломатически клуб Бояна на няколко младежи, които по-късно го прехвърлят на фирма, свързвана с Делян Пеевски.

– През май Караниколов става икономически министър от квотата на Атака. Тогава обявява, че приватизация повече няма да има.

– През юли собствеността върху ББР се прехвърля от финансовото към икономическото министерство.

– През септември Стоян Мавродиев става изпълнителен директор на банката.

– През ноември се променя Устава на ББР, така че да падне заложеният дотогава таван на отпусканите кредити до 10% от капитала на банката.

– Шест от осемте големи кредита на банката се отпускат след влизането на Мавродиев в нея. За хотела на Пеевски в Гърция, за 150-те милиона на Вълка, за дупката на Гергов във Варна и т.н.

– Тепърва ще берем плодовете на тази експанзия към „нашите“ хора. Една държава се развива успешно, когато няма наши и ваши. А когато побеждават тези, които предлагат най-добри продукти и услуги на клиентите. Ако не го постигнем – ще си тънем в ей такива схеми.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.