Кюмюрът ще гори отново, комините ще пушат

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Кюмюрът ще гори отново, комините ще пушатМай правителството иска да накара хората да оставят климатиците и да минат на дърва.

В София повечето жилища имат опция за дърва.

Столична община промотира отдавна преминаване от твърди горива на ел. енергия, дори подарява климатици. В същото време правителството се опитва да накаже именно тези домакинства, които са изоставили твърдите горива.

Няма проблем, ще се върнат към печката. Кюмюрът ще гори отново, комините ще пушат.

Идеята е ясна. Който ползва ток, значи има пари. Ама 800 kWh никак не са много, особено за домакинство, което няма централно отопление. Министърът говори за хора, които са били отоплявали басейни. Докога ще има данък лукс? Властта не иска да има българи, живеещи в лукс ли? Властта иска българинът да е беден ли?

Почти няма данък, който да не е базиран на дискриминиращи критерии. Колата ти е нова, данъкът по-висок от стара кола. Очевидно това е данък лукс. Купуваш имот, данък придобиване, който е пропорционален на цената на имота. И този е данък лукс.

Токът става лукс очевидно! А държавните фирми правят рекордни печалби, само защото сами си произвеждаме тока, дори изнасяме.

Нищо. Басейни се отопляват и на дърва и въглища.

После да не се чудите само как така въздухът е замърсен.

 

Блогът на Рашид Рашид

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.