Та, какъв точно е проблемът с концесията?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
5

Георги ВулджевТрудно ми е да повярвам, че има хора, които са против удължаването на концесията на „Софийска вода“.

Откакто се концесионира, „Софийска вода“ стана едно от най-добре представящите се ВиК дружества от гледна точка на всички показатели, които следи КЕВР.

И като потребител личното ми категорично мнение е, че качеството на услугата е добро. Особено в сравнение с всички други публични услуги. Далеч по-често има някакви аварии/прекъсвания при енергоснабдяването, а топлофикацията мисля, че няма нужда дори да я коментирам – при нея има тежки проблеми във всеки аспект.

Дори има международни класации, в които водоснабдяването в София се нарежда като едно от най-добрите в света. Например в „City Water Optimisation Index“ на „The Economist“. Сред 51 града, които попадат в това изследване за качеството на водоснабдяването, София се нарежда 6-та в цялостния индекс. По-напред дори от градове като Париж, Лондон, Копенхаген, Мадрид и Франкфурт.

Та, какъв точно е проблемът с концесията? Съдейки по аргументацията на недоволните, всичко се свежда до някаква рефлексивна неприязън към частно стопанисване на базови ресурси/услуги. Което няма никаква логическа обосновка, особено с оглед на данните и реалността.

 

Георги Вулджев

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.