Мъск ако изобщо идва през април, не е за да види Белоградчик

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Мъск ако изобщо идва през април, не е за да види БелоградчикМъск ако изобщо идва през април, не е за да види Белоградчик, а Планината Гелмир от японската игра Елден ринг, смятана от него за най-великата творба на изкуството, дето е виждал. Междувременно:

1. БГ вицепремиер Пеканов съветва Мъск да спре да играе игри, а да ходи повече по чукари.

2. България няма нито един лев публична подкрепа за сектор създаване на игри. Стотици милиони се изливат за кино. Кино индустрията е точно три ПЪТИ по-малка от гейм индустрията (и то без да включваме в нея хазарта).

3. Програмата на ББР за креативните индустрии беше променена в последния момент и е неприложима за стартъпите за игри (създаването на глинени грънци е по-икономическо перспективно).

4. Използването на теми от местния български фолклор не води до никакви данъчни отстъпки или стимули, както е в Полша (Tesla X се рекламира официално с Вещера) или Турция (където два от последните три ама-истински-еднорога са за игри).

5. България не смята за нужно да даде 20 000 лв. (колкото струва една пейка със закачена боклукчийска кофа на Славейков) за павилион на местните стартъпи на големите B2B изложения за видео игри.

6. Българските VC-та (повечето от тях работещи с държавни пари) не инвестират в стартъпи за игри (с една малка сделка изключение), защото били „единица или нула“. Последните 5 игри на японците от FromSoftware имат продажби от 2,5-3-5-10-17,5 милиона копия. Кое е единицата и кое нулата – не е ясно.

7. БФБ продължава да е държавна с оборот колкото пазара на кюстендилски череши (по думите на бивш финмин) и е далеч по-лесно и полезно да се листнеш на полската борса, която е публично-частна и дори е листнала 65% от своите си акции.

8. Румен Радев от дъжд на вятър хвали българския сектор за видео игри – което не е малко, но с хвалби заплати и щандове в Сан Франциско не се плащат.

Иначе, добре дошъл на И-И-РО-Н МА-СУ-КУ, както е името му в Япония

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.