Да не си руски гражданин – спестяванията ви отиват на „кино“

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевУказ на Путин с който „разрешава“ плащането за руски газ да бъде реализирано във валутата на договора – тоест в евро или долари. Май някой е закъсал много с валутните приходи в бюджета. Закъсняло признание на Путин, че решението му да наложи със сила плащането в рубли на практика е унищожило достъпа на руския газ до най-големия пазар – Европа. Късно е либе за китка.

Следствия – този номер чрез укази да се променят съществени условия в търговски договори вън от съмнение ще намери санкция, защото подкопава цялото международно търговско право. Не може всичко да бъде форс мажор, колчем някой овластен политик му хрумне да си играе с правни трикове.

Второ, с изключение на Gasum няма компания, която да дължи пари на Газпром. И тя ги дължи за вече доставен газ, а не както юнаците у нас казаха, че Газпром спечелил арбитража в Стокхолм.

Трето, следете какво става с курса на рублата, след като отпада котвата, която я държеше надолу. Ерго – инфлация, срив на валутата, печатане на пари и…. да не си руски гражданин – спестяванията ви отиват на „кино“. Защото трябва да се печатат рубли за да финансират войната.

2023 година определено ще бъде година на развръзката в Русия.

За сведение на Волгин, Христов, Радев, Нинова, Копейкин и прочие „умни глави“.

Много моля следете какво става с опитите на Радев да внесе руски газ през Турция. Когато користта срещне глупостта.

 

Указ на Путин с който „разрешава“ плащането за руски газ да бъде реализирано във валутата на договора

Илиян Василев

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.