Вместо да тормозим технолозите/инженерите да унищожават, нека ги насочим да създават

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Рашид РашидРазказвал съм за съмненията си в намеренията на Ал Гор. Не знам вас колко време успя да ви заблуди, но аз бях заблуден не повече от година и то още докато бях студент.

Когато политик почне да говори за наука, винаги има драма. Когато учен стане политик, не е така.

А откога знам, че въглищата ще си останат още дълго около нас, вкл. в Европа? Никога не съм си представял, че въглищата ще загинат. Странно е да съм еколог за много хора сигурно.

За мен пък не е. Именно защото въглищата ще са около нас, има огромна нужда от еколози. Въглищата замърсяват, те изискват много сериозни пречиствателни съоръжения, затова и трябва да има кой да поддържа целия този процес.

Откога знам, че ДВГ ще има и след 2030 г.? Никога не съм си представял, че ДВГ има алтернатива. Подобно на въглищата, ДВГ няма как да бъде заменен за 10-20 години, дори да има реална алтернатива (електромобилите все още са далеч да бъдат наречени алтернатива).

Ако смятах, че въглищната и ДВГ са мъртви, щях да избера друга професия.

И не мисля, че моята роля е да се правя на инженер/технолог/финансист/политик.

Има въглища, търся решения за въглищата. Има ДВГ, търся за тях решения. Не е моя работа да убивам технологии. Има кой да предлага технологии. Моята работа е да оценявам въздействието им върху околната среда. Жалко е еколози да говорят как нещо трябва да изчезне.

И вместо да тормозим технолозите/инженерите да унищожават, нека ги насочим да създават. Новите технологии само могат да „убият“ въглищата. А те за да се появят на бял свят имат нужда от сериозна научна работа. Върху това трябва да се насочим.

 

 

Блогът на Рашид Рашид

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.