Като не искаш, няма как да постигнеш диверсификация

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевПартенката, че рафинерията в Бургас може да работи само с руски суров нефт може да се измисли, само от големите „професионалисти“ в служебното правителство. Сравнението между казахския суров нефт, който излиза в Черно море и е напълно годен и достъпен /КЕВКО/ и руския сорт Уралс е „потресаваща“-

Уралс: плътност (°API) – 30,2, съдържание на сяра – 1,6%
коефициент на преобразуване от метрични тона в барели – 7.1880

Сега забележете, че при KEBCO е обратното:
плътност (°API) – 30,2, съдържание на сяра – 1,6%
коефициент на преобразуване от метрични тонове в барели – 7.1880

В допълнение има азерски суров нефт, който също може да се преработва и който е достъпен в Черно море – никакъв проблем с проливите. Ама като не искаш, няма как да постигнеш диверсификация.

Имате две обяснения, че служебните министри имащи отношение към енергетиката – енергиен, транспортен и на икономиката министри за аматьори, което е трудно да се допусне в колективен план, или че са корумпирани – те или този, който ги назначава.

Да припомним – всеки месец Лукойл печели половин милиард долара от износа, преработката и търговията със суров нефт и производни нефтопродукти. И казвате е голямо постижение да ни преведат „авансово“ 90 милиона лева за данъци, които ще си ги удържат от финалното плащане?!

Илиян Василев

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.