Заетостта в Европейския съюз надмина Америка

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Заетостта в Европейския съюз надмина АмерикаЕвропейският съюз постигна рекордно висока заетост – това е впечатляващо само по себе си, особено предвид на тежката и несигурна икономическа среда в последните две години и многобройните пророкувания за икономически крах. Но това не е всичко.

По-впечатляващо е, че заетостта в Европейския съюз надмина Америка. Невероятно, но факт. След десетилетна доминация, заетостта в САЩ вече е по-ниска от Европа. И то не заради спад в САЩ, а заради рекордно висока заетост в Европа.

 

Тези данни илюстрират големите реформи, които направи Европейският съюз след глобалната финансова криза и които значително промениха конкурентността на стария континент. Старите приказки, че ЕС е някакъв нов СССР, които се подгряват от време на време, нямат нищо общо с реалността от последното десетилетие.

 

Особено интересно е превъзходството на Европейския съюз по време и след пандемията. Европейските антикризисни програми бяха по-ефективни и целенасочени, за разлика от раздаването на чекове и трилионните дефицити в Америка. В България също мярката 60/40 проработи добре, без да струва много (за разлика от компенсациите за тока за бизнеса „на калпак“ от последната година – които са скъпи и неефективни и напомпаха инфлацията в България вместо да я намалят).

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.