Науката не се нуждае от вяра, никога не се е нуждаела

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Науката не се нуждае от вяра, никога не се е нуждаелаАко едни политици ни лъжат от години, че научната общност е в консенсус относно климатичните промени и краят ни е до 12 или дори понякога 5 години, то кое е вярно?

1. Няма научен консенсус? Защото, ако има, нито на Гор предсказанията се сбъднаха, нито на АОС, нито на Грета. Аз апокалиптични предсказания на IPCC или други учени не съм чел. Който е чел, да си ги пита.

2. Има научен консенсус, но политиците излъгаха какъв е точно той. Това автоматично би означавало, че някой ни плаши от години, че иде краят ни, но той не идва. Ако това е вярно, далеч климатичните промени не са страшни. Има ги, ама не са страшни. Дори повече, ние вече сме подготвени повече отвсякога, т.е. се адаптираме по-добре и по-добре, което е много добра новина.

3. Научен консенсус няма, защото науката не се базира на гласуване. Климатичните промени може би не са задължително еднополюсен процес – зле е, ама не навсякъде, а на места може би е и по-добре. Също така негативите може би не са толкова много, че да се паникьосваме толкова вместо да търсим нови технологии, които да решат проблема по възможно най-безболезнения начин, а не чрез метода на „внезапната смърт“, както се предлага от лъжливите политици и активисти, според които отдавна трябваше да изчезнем като цивилизация.

 

И ако някой ви пита „вярвате ли в климатичните промени“, за да ви обвини в невярване в науката, отговорете му подобаващо. Науката не се нуждае от вяра, никога не се е нуждаела. Вярата е съвсем друго нещо и не бива да се смесва с науката. В науката не се вярва. Науката се променя постоянно, също като климата.

 

Блогът на Рашид Рашид

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.