Не можете да спрете инфлацият-а-а-а…

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1

Не можете да спрете инфлацият-а-а-а...Цените на златото и среброто на световните пазари просто крещят:
„- Не можете да спрете инфлацият-а-а-а…“

След рекордната 2022 г., покупките на злато от централните банки отчитат рекорден старт на 2023 г. като най-големите купувачи са Китай, Турция, Индия, Сингапур, Узбекистан…

В неделя към благородните метали се присъедини и цената на нефта, след като ОПЕК+ с лекота използваха отвоюваната си през последните години власт над глобалния пазар. Напомням, че тя бе спечелена практически без борба – Западът им я подари с Парижкото споразумение за климата, Европейската зелена сделка и действията на Демократите в САЩ, които осъдиха западните компании на капиталова мизерия и бюрократични мъчения.

 

САЩ включиха машината за печатане на долари за спасяване на банки, а рецесията видимо надига глава в данните за работните места. „Мекото приземяване“ се оказа същия мираж като „временната инфлация“. Федералният резерв няма да има много повече възможности за вдигане на лихвите, защото ще предизвика икономически срив. Много се съмнявам да го направят точно преди изборите догодина. Междувременно, Демократите вече изпразниха и Стратегическия петролен резерв, тоест нямат механизъм да свалят и цената на бензина.

 

Живеем в интересни времена…

 

 

БЛОГЪТ НА DENKSTATT

 

 

 

 

1 коментар

  1. Сега в САЩ, държавната власт не употребява необходима защита на покупателната способност на официалната валута (долара). Неправилността е с много силно влияние за намаление на покупателната стойност на долара.
    При създадените условия Федералният резерв (Фед) е жертва на американската финансова грешка.
    Фед осъществява подходи за създаване на база за оправдания срещу обвинения за възникнали щети.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.