Светът няма да свърши, ако до юни не бъде приет бюджет, но много сериозно се подценява липсата на такъв

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Калоян СтайковОт едната крайност – ако няма бюджет, ще теглим кредити от МВФ – минахме в другата крайност – липсата на бюджет не е проблем, важни са дългосрочните реформи. Тук ще повикам на помощ една статия на Георги Ганев от 2012 г. и по-конкретно следния цитат: „Но този дългосрочен план е подвеждащ водач за текущите действия. В дългосрочен план всички сме мъртви. Икономистите си поставят твърде лесна, твърде безполезна задача, ако в този бурен сезон всичко, което успяват да ни кажат е, че когато бурята отдавна е преминала океанът пак е спокоен.“ Заменете няколко ключови думи в цитата и ще получите, в най-груби щрихи, политическата ситуация в момента.

Да, светът няма да свърши, ако до юни не бъде приет бюджет, но много сериозно се подценява липсата на такъв с оправдания за дългосрочни цели. От началото на работата на този парламент се прави всичко друго, но не и опити за намиране на допирни точки за приемане на разумен, подчертавам – разумен, бюджет.

Защото и образованието на едно дете е ключово за реализацията и доходите му като зрял човек, но ако докато завърши не може да си позволи дрехи, учебници, отопление, осветление, транспорт и др., може и да не стигне до желаната реализация. И не ми казвайте, че не е проблем да се пропуснат една-две години, пък после ще наваксаме…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.