Булгаргаз продължава да купува газ по-скъпо от борсите

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевДнес, Булгаргаз даде предварителното си становище в КЕВР за цената на природния газ през юли – 58 лева/МВтч.

Назначената от Радев по поръка на Кирил Добрев Деница Златева, която се запозна с темата природен газ, след като влезе в компанията, трябва да отговаря на много въпроси. Ето два от тях:

1. Защо продължи в началото на годината да недовзема най-евтиния азерски газ, с което повиши и регулираната цена? Вместо да вземат за трите месеца 250 милиона кубически метра, които се дължат по договор, по данни на азерската митница са взети 196 милиона кубически метра, по данни на преносния оператор 220 милиона куб. м. И това продължава с конкретни

2. Защо при средна цена на борсата /ТиТиЕф/ под 27 евро/МВтч за първите десет дни на юни/ прогнозната цена, в която влиза и азерския газ е 29 евро/МВтч, тоест Булгаргаз продължава да купува газ по-скъпо от борсите, именно заради корупционни посреднически схеми през Турция и Гърция?

България и нейните потребители имат нужда от конкуренция на търговци на природен газ, а не всички да пазим държавния Булгаргаз и да ни заблуждават, че това е националния ни интерес. Националният ни интерес не е да транзитираме газ, а да доставим газ за вътрешните потребители на най-ниски цени.

 

Илиян Василев

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.