23 часа от денонощието всяват паника и убеждават, че отвъд Газпром за България шанс няма

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевПо-късно ще пиша за митовете и паниката, че Газпром ще ни подмине, заобиколи и т.н.
На този етап само казвам, че мобилизираха проруската мрежа, която ще Ви залее информационно със страх, неувереност и откровени алтернативни факти, за да Ви шокират.
Първи мит – ще спрем транзита през Украйна.
Втори мит – тръбите на ТрансБалканския ще останат празни и ще се лишим от транзитни такси – годишно са под 200 милиона лева.

Трети мит – без руски газ транзитната ни система умира, включително приходите.
Четвърти мит – сръбския интерконектор е приоритет.
Пети мит – руският газ като влезе в Турция ще влезе в ЕС ако не през нас, то през Гърция.
То какво остана? Всичко е митология.
Ще разпознаете липсата на обективна, балансирана и най-вече професионална оценка по пропагандните щампи и абстрактните, лишени от конкретност внушения.
Само едно – никой не прави анализи за алтернативите, за тенденциите и за новите изключителни възможности за натоварване на преносната и транзитна мрежа, на газохранилището с алтернативен и конкурентен на Газпром газ.
Образно казано – 23 часа от денонощието всяват паника и убеждават, че отвъд Газпром за България шанс няма – в резултат правим всякакви жертви и подаръци, и едва за няколко минути с едно око за кратко гледаме какво друго можем да направим.
За сведение – тези 160 милиона лева, които вземаме от Газекспорт, за пренос на 16 милиарда кубически метра газ, можем да получим от два пъти по-малко пренесени количества по пазарни тарифи.
Где тоз късмет Газпром да освободи капацитети в Транс-Балканския газопровод, ама няма да ни огрее. Буквално за една-две години ще бъдат ангажирани от други, за повече пари.

 

Илиян Василев

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.