Мечките са застрашен вид в съвременния финансов зоопарк

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Георги ВулджевПазарите избухнаха! Рекорден ръст в борсите за ден! Всички акции нагоре!

 

Това чуваме във финансовия свят от вчера, след като от Pfizer оповестиха много висока ефективност в първите тестове на ваксина срещу коронавируса, която разработват.

 

Това е чудесно, но с такива заглавия ще си каже човек, че пазарите са били все надолу от началото на годината, откакто избухна пандемията.

Ами всъщност не, след първоначална кратка корекция, пазарите се върнаха към възходящ тренд и дори без тези положителни новини почти навсякъде бяха на плюс за 2020 досега.

 

Реалността е, че в живеем в свят, в който на финансовите пазари всички новини се интерпретират като положителни.

 

Добрите новини, че има успех в разработването на ваксина са положителни, защото вирусът може да бъде преборен скоро и съответно кризата причинена от карантинните мерки по света да се успокои.

 

Обаче, лошите новини, че ситуацията с пандемията се влошава също се интерпретират като положителни, защото това пък означава, че централните банки ще печатат повече пари, а правителствата ще харчат повече пари. ЛИКВИДНОСТ!

 

Мечките са застрашен вид в съвременния финансов зоопарк. Утопичната мечта за елиминиране на мечите пазари изглежда почти достигната. Въпросът е – възможно ли е да се задържи това състояние на пазарите отвъд 2020? И на каква цена?

 

Георги Вулджев

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.