Специалитетът на BG-пицарията:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Мислете за ТЯХ като за огън!„Трактора” – цапано дупе с разноцветни политически тикви

Случайно ли изплува от приватизационното небитие само едно от над 300 външно търговски дружества, източили валутата на BG?

„Когато се наливаха основите, какъв живот живяхме ний…”, „А га яди кибапити – ни рева…”. Нелепо е, но точни тия две изречения – напълно несъвместими – и по историческа хронология, и по жанр, подлярски се навързват в едно, когато наближи светлият, пореден юбилей, на „превратната” Десетоноемврийска дата. Автор на първото е един наивен може би, но талантлив поет, теглил си куршума заради предадената вяра в чистотата на социалистическия бизнес – „Хаинбоаз”, „Димитровград” и… прочие.

Авторът на лакардията за кебапите пък е неизвестен – минава в графата „Народно апокрифно творчество от епохата на чалга-прехода”.

С днешна дата обаче, колкото и да е тъжно, и двете послания стават за реклама на 20-годишната демократична боза – „Две, пет, три и колкото и да е – все в едно!”

Лесно е да обвиним за това основните „медиатори”, зарибяващи електоралните единици – вечните обвиняеми, наречени „Четвърта власт”. Още по-лесно е „лекето” да турим на редовите пчели от гилдията и удобно да забравим назначените им от същата „боза” работодатели. А те „целите в бяло” услужливо ще „служат” на поръчката, която само на хартия е „обществена”.

Скромно, и някак интимно, доказателство за смущаващото ”явление” дава уважаваният и тиражен в. „Уикенд”. Сегашните му издатели дискретно не казват дали има съществена промяна в неговата собственост, след като един от основните им акционери бе нарочен за апологет на конкурентно новопоявилият се друг седмичник, свързван с героя на деня Алексей Петров.

Въпросните издатели на „Уикенд” не разсеяха и мъглата около предполагаемото присъствие в техните редици на депутата от квотата на ДПС – Делян Пеевски, който заедно с майка си – бившата шефка на Тотото по времето на кабинета „Саксокобургготски”, при управлението на „Тройната коалиция”, с подкрепата на „Корпоративна банка”,сложи ръка на вестникарските медии на Блъсков (влюбен в паметника си на „българската журналистика”) и на телевизонната авантюра на някогашния седесар и „банкер” – Любомир Павлов (добил популярност като „Пъпката”, изтъргувал „Общинска банка” на злополучния към днешна дата бизнесмен и несъстоял се политик Ковачки).

Припомням – доколко е възможно накратко, тия до болка скучно познати подробности само заради едно заглавие – над „главата” в броя (6-ти ноември) на споменатия вече вестник за седмична почивка. То гласи: „Съдийката на Алексей лапна имот за 15 милиона”

От публикацията става ясно, че магистратката от Софийския апелативен съд Невена Грозева, която с останалите си две колежки, пусна под домашен арест скандалния Алексей Петров, сдобил се с атрактивното прозвище – „Трактора”, е съпруга на гражданина Кирил Недев. Същият пък, заедно с баща си – някогашният соц.шеф на външно търговското дружество „Агрокомерс” Ради Радев, по ръба на закона е приватизирал фирмата и нейните активи, респективно недвижими имоти, заради което се точат съдебни дела. Посочено е още, че сградата на същата фирма се намира на апетитното място на пъпа на София – на ъгъла на булевардите „Дондуков” и „Левски”, където в момента се подвизават под наем две посолства – на Дания и Бразилия. Подчертано е, че съдия по споменатия съдебен спор ще е небеизвестната Нели Куцкова. Вероятно случайно е пропуснато уточнението, че тя навремето бе кандидат-вицепремиер на бившия ни СДС-държавен глава Петър Стоянов в надпреварата му със сегашния Георги Първанов – иженарицаемият „Гоце”, който обеща днес – 11 ноември, да пусне в ход политическия си проект „АБВ”.

Излишен е въпросът дали тъкмо него „стреля” публикацията на „Уикенд”. А и фамозният Алексей Петров – за чиято евентуална кандидатура за президент (?!) „ФорумЪт” дочу, че е правено нарочно социологическо проучване, поръчано на агенцията на Кънчо Стойчев и Андрей Райчев – „Галъп”, според което шансовете на „Трактора” възлизали на цели 12 процента.

Изобщо не съм фенка на подобен „благоприятен” успех – Службите за национална сигурност – ПУЦове за мутри и честни частнициА бяхме командоси…Как „Лев инс“ постави в шах външно министерство

Впечатлява ме обаче друго – разбирам защо медията на Делян Пеевски сега атакува „Гоце” и „Трактора”, но не разбирам защо така левашки намесва в драмата и приватизацията на „Агрокомерс”? Като не вади далеч по-любопитните в нея неща, или може би не ги знае. Ами ако ще е удар срещу „Гоце” да е – защото гъшите кланици, приватизирани от „Агрокомерс” са свързани и с убития Фатик, и с прочулите се около европарите спонсори на Първанов – Марио Николов и Людмил Стойков. И още нещо – по време на съмнителната приватизация на „Агрокомерс”, през вече далечната 1999 г., главен шеф на държавната „продавачница” (АП) бе Захари Желязков. Брояха го за „човек” на хасковлията – от един край са, Христо Бисеров. По онова време Бисеров бе нарочван за „сив кардинал” на СДС, а днес е депутат от една и съща парламентарна група – ДПС, със спрягания за издател на „Уикенд” и прочие медии – Делян Пеевски.

Странно нали? Не по-малко странно е и, че някогашният секретар на екс държавния глава Петър Стоянов – Илия Лазаров, се оказва съдружник на вече цитирания играч в приватизацията на „Агрокомерс” – Кирил Недев, съпруг видите ли на една от съдийките Невена Грозева, пуснали зелена светлина пред Алексей – Трактора.

 

 

А истинската фактология за раздържавяването на „Агрокомерс” – четете утре.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.