ЗАСЛУЖАВАМЕ БОЙ С ПРЪЧКИ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Оноре Домие - Републиката (Honore Daumier - La Republique 1848)С всеки изминал ден все повече се убеждавам, че ние българите заслужаваме напълно и управниците си, и съдиите, и полицаите, и докторите, и „официалните“ си престъпници, и съдбата си. Защото като граждани ние сме безразлични към безобразията по улиците и в държавата, освен ако не ни засягат пряко. Защото не спазваме законите, правилата и дори не се поздравяваме като нормални хора независимо, че живеем в един вход, или сме колеги на работа. Търпим явни кражби и беззакония и не реагираме на несправедливостта, защото тя ВЕЧЕ е наложена като нещо нормално. Вместо да бъдат забранени престъпните и вредни за държавата и обществото ДПС и БСП, те продължават да дърпат конците на всички политически, икономически и престъпни структури в страната. Проявата на агресивност се смята за нещо естествено, а парите по принцип решават всичко в полза на този, който ги притежава. Няма морал, няма добродетели и духовност, има единствено самочувствие, напомпано от нахалство, тарикатщина и болни амбиции.

Трудът вече не е добродетел, а унижение. Мързелът е на почит, а за постигането му са нужни диплома за висше образование, връзки за намиране на синекурна работа и наглост. Безмерна наглост, която ти осигурява блага и материални придобивки в по-големи количества от тия на съседа, колегата, роднината. Увеличава се броят на празноглавите напористи твари, които газят всеки и всичко, за да се докопат до някой пост, длъжност или облага. Никой на никого не вярва, защото всеки лъже с цел далавера и лично облагодетелстване, пък било и по-най-забранения начин. Съвсем скоро ще стигнем Албания по брой на „Мерцедес“-ите на глава от населението, защото у нас е пълно с комплексари и чалгари, даващи мило и драго да са „по-горе“ от познатите си.

   Обществото е толкова болно, че може да се излекува единствено с терор и радикални наказания, като бой с пръчки, жестоки глоби и дори публично обесване на най-закоравелите престъпници. Звучи прекалено „хард“ и варварски, но едва ли друг, по-цивилизован, начин би ни заставил да спазваме нормите на цивилизования свят. Жалко е, че през 21 век стигаме до изводи, които ни унижават и приравняват с пещерните хора, но такава е действителността у нас. Хората, които не могат да се примирят с нея напускат България, или биват сгазени по пътя, или в живота от съвременните бай Ганьовци – нищожества с претенции и никакво покритие като специалисти или хора.

Ако вярвахме в Бог ни остава да се прекръстим и кажем: „Боже пази България!“, защото ние не можем да я опазим ……. от себе си!

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.