Един работен ден на чиновника

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Един работен  ден  на  чиновника    Вървя по улицата, чопля семки и плюя навсякъде шлюпките. Вкусно ми е. Като ги свърша, ще запаля цигара. Майната им на въздържателите, еколозите и всички фалшиви моралисти! Ще правя каквото си искам! Нали живеем в демокрация!

         Като стигна до офиса, ще си купя топъл бюрек от баничарницата отсреща и ще го хапна, заедно с една студена бозичка. Докато закусвам, ще прегледам на компютъра последните новини.После ще початя малко с жена си, че от тия футболни мачове по телевизията все не остава време да си разменим две думи у дома. След това ще погледна служебната поща.Най-спешните писма винаги оставям най-накрая. Да не се правят на толкова велики някои хора! Без тях земята няма да спре да се върти, я! Малко по-късно ще отворя пакет от онзи чипс, дето го купих на промоция. Ще си взема една студена биричка от хладилника на секретарката и ще пийна с удоволствие. Ще прегледам всички спортни сайтове, интересните статии и особено коментарите под тях. Много ме кефят лузърите и хейтърите, дето плюят всеки и всичко. Като чета коментарите им ми се струва, че все едно аз съм ги писал. Така неусетно идва ред за обяд.

         Прескачам до близката „Бира – скара“ и си поръчвам шест кебапчета, три хлебчета, двадесет люти чушлета и две умрели от студ бирички. Сядам на някоя от омазаните и непочистени маси и започвам най-важната за деня работа – обяда!Вчера новия колега минаваше наблизо и подхвърли, че някои хора ядат за да живеят, а други живеят за да ядат. Какво ли искаше да каже този загубеняк?

         Като се нахраня, се оригвам доволно и се прибирам в офиса. Шефът никога не стои следобед на работа тъй, че спокойно мога да си сваля някой филм или да поразгледам клюките в нета. Поклонник съм на Ким Кардашян. Е, това е имидж! Да си нищо, но да пишат непрекъснато за теб! Докато се забавлявам визуално, хапвам шам фастък.Може да цапна и едно уиски за подобряване на храносмилането. След това тихо премествам стола си до вратата и си вземам дозата следобеден сън. Ако някой случайно иска да влезе при мен, ще бутне вратата, а тя стола на който спя. Аз ще се събудя и ще имитирам трудова заетост. Всичко съм измислил в детайли, разбира се. Така ще мине и този работен ден.

         В съседната стая, където работят трима от колегите е по-весело, но в замяна на това човек не може да се отдаде на личните си занимания и предпочитания. Затова, когато си тръгвам за в къщи, завистливо им подхвърлям: – „Ех, живот си живеете вие! А на мен главата ми пуши от работа!“ И за да не съм голословен, запалвам поредната цигара за деня. Пуша „Малборо“, щото на черния пазар е евтино. Скоро може да мина на „Пал-мал“ или „Дънхил“. Нали министърът каза, че ще ни повишат заплатите до четири хилядарки на месец. Е, не е много приятно всеки ден да се разкарваш до работа и обратно, но такава е съдбата на държавния чиновник. Като си помисля, че има загубеняци, дето бачкат и събота за някакви мизерни 400 – 500 лева, ми става смешно. Бах ти задръстеняците!

         Обаче вече съм решил! Ако другарите от ГЕРБ приемат закон, в който се разрешава да си стоиш  и работиш у дома, ще гласувам докато съм жив за тях.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.