Настъпиха я по сините лачени обувки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Иво БеровИма едно рокаджийско правило, отразено в прочуто старо рокаджийско парче –
прави каквото щеш, но не ме настъпвай по сините лачени обувки„.

Това правило изглежда малко детинско, но всъщност е трогателно и съвсем истинно. За тези, които не се досещат за смисъла му, ето какво означава: „Всеки може да прави каквото си ще, стига да не накърнява личността ми и правата ми“. Всъщност това не е само рокаджийско правило, това е правило на демокрацията и отразява едно от нейните основни началА – свободата.

Точно това основно начало – Свободата – предопредели нашенските рокаджии и хипари като естествени противници на нашенския социализъм с цялата му диващина, потисничество, ограничения и забрани.

При което се появи и една особеност – нашенските хипари и рокаджии бяха против нашенския тоталитарен социализъм и следователно се самоопределяха като десни, докато западните /всъщност истинските/ рокаджии и хипари бяха по-скоро леви бунтари, когато въобще изразяваха някакви политически виждания /Бийтълс, Пинк Флойд/. Дори привидно най-десните в рока, хеви металите, не биха могли да бъдат определени политически като крайно десни, точно поради свободомислието си, несъвместимо с нацистките и неонацистките пристрастия към вождизъм, държавност и подчинение. А пък Рамщайн, например, някои нашенци без друго биха определили като състав на леви извратеняци или джендъри, както биха определили Бийтълс и Джон Ленън като неомарксисти и леви анархисти. Щото, нали, Ленън си мечтае за свят без държави и религии.

Свободата, все пак, като обединителна ценност между нашите и чужбинските рокаджии и хипари си остана, заедно с правилото „прави каквото щеш, но не ме настъпвай по сините лачени обувки“.

Не на всякъде и не при всички. Руските рокаджии се прилепиха за Путин и руското покорство пред държавата, а тук, в България, нашенска една рокаджийка, създала си и слава на отворена, готина, свободомислеща и цветна, реши, че по-цветните от нея са накърнили по някакъв начин правата й и са засегнали личността й, изявявайки повече или по-малко умело, или пък съвсем неумело, своята още по-ярка цветност. Тоест настъпили са я по сините лачени обувки. Рийшли.

Нещо, което западните, тоест истинските рокаджии, не биха направили. Самоопределяйки не само като мъжкари, а като свободолюбиви мъжкари, те просто не биха обърнали внимание на разните му там женствени изяви при мъжете и на мъжествени при жените. Пълен игнор, както му викат сега. В най-лошия случай.

А за нашенските рокаджии, рокаджийки и уж божем свободомислещи хипари, пънкари и прочее, които се боят, притесняват, или възмущават от вражеските цветни извратенячески прояви биха били полезни, мисля си, следните съвети:

Ако някоя лесбийка ви предложи любов и брак откажете, колкото и да ви изкушава подобна възможност. Ако някой педераст ви предложи брак или любов, откажете му, колкото и подобно предложение да ви се струва привлекателно, може би. Ако смятате техните шествия за извратени, просто не ходете при тях, а те пък няма да посещават вашите концерти. Просто е и така всички ще живеят ако не в мир и любов, то в спокойно пренебрежение, или мирно презрение, без да си придирят един другиму на половите, или за телесните си особености.

И още един съвет. Този път към един нахакан и борбен политик, който самоотвержено отстоява едни ценности, обявени от самия него за изконни, и който възмутено се чуди как да обясни на детето си цветните прояви на лесбийки, педерасти, джендъри и подобни.

Да, драги, наистина имаш грижи и задачи за решаване. Но не е зле, преди да се захванеш да обясняваш джендърството, да обясниш на детето си какво означава изнасилване, например. А също, убийство, мъчения, битов тормоз, расова омраза, масови убийства, войни, концлагери, робство, потисничество и всякакви подобни. А също лъжа, измама, предателство, кражба, корист, търговия с влияние и подкуп. Например.

Защото за разлика от цветността на гей парадите, които не са донесли на човечеството никакво зло, като изключим раздразнението у разни хетеросексуални бели правомислещи християни, и у мургавите правомислещи мюсюлмани, гореизброените извращения са донесли и носят на човечеството непоправими злини непосилни страдания.

Точно те са истинските грижи на човечеството, а не измислената джендър идеология.

Защото цялото това насилие, цялата тази мерзост се излива не всекидневно, а всекичасно от всички телевизори, от всички новини и от всички филми почти.

И от детските филми също. Само че загрижените за децата си бели хетеросексуални християнски бащи никак не забелязват насилието в детските филми, където любими детски герои стрелят, убиват, мачкат и унищожава всичко различно и обявено за лошо – вълци, паяци, оси и бръмбари и намръщени човечета. И никак не се замислят за иначе загрижените за душевното здраве на децата си бащи как въздейства цялата тази гадост върху децата им. Не, на тях гей парадите им са им дерт.

Защото всички тези мерзостни са вече ежедневие, което никой не забелязва. Превърнали се е в смрад и зловоние, които вече никой не подушва, защото от дете живее с това.

Ето от тези неща се опитай да предпазиш детето си, миличко политиченце и вече след това може да се захванеш и с джендърите.

И накрая нещо положително все пак:

Имейджин деър из ноу кънтри. Енд ноу рилиджън туу. Имейджин ол дъ пийпъл. Ливинг лайв ин пийс. Охоо-оо. Ю мей сей ай ем ъ джриймър. Бът ай ем нот ди онли уан.

Аре.

 

 

www.ivremena.com

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.