Полицаите трябва да сменят гумените палки с цветя

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Полицаите трябва да сменят гумените палки с цветяНаложителна е генерална реформа в МВР. Полицаите трябва да сменят гумените палки с цветя, а пистолетите с конфети в цветовете на дъгата. Вместо белезници да използват ластик за коса, а електрошокът да се замени с перце за предизвикване на остър гъдел. Твърдите кубинки трябва да станат обикновени цвички, а за щитовете да се употребява само екологичен биоразградим материал – обикновен картон.

Водните оръдия разбира се да станат водни пистолети, а газовите гранати и лютивите спрейове да се заменят с дезодорант с мирис на лавандула. Вместо конвойни бусове трябва да се извозват арестанти с градския транспорт, а вместо да се заключват в килии по районните управления, нека се изпращат към ведомствени бази или в частни хотели, но минимум с 3 звезди.

Не трябва да се подминава и едно от най-важните неща – отношението към гражданите. Така например ако някой гамен псува полицая и мета камъни по него, на агресията не трябва да се отговаря с агресия, а трябва да се използва доказалата се в цял свят като успешна методика за позитивно превъзпитание чрез вербално наставление:

– Недейте бе мили гражданино, не виждате ли, че правите грешка?

Само така наглият хулиган ще може да осъзнае истински, че е съгрешил, а органите на реда са прави.

Полицията всъщност трябва да е в помощ на гражданите, а не да им пречи! Ако някой вандал е закъсал и не успява да счупи обществено имущество, полицаят трябва да му помогне, а не да го бие!

П.П. Полицейското насилие не е хубаво нещо и тези, които го правят трябва да бъдат наказвани. Също така трябва да се наказва строго и насилието към служебните лица, които просто си вършат работата. Полицаите насилници трябва да бъдат уволнявани, а посегналите над полицай трябва да влизат ефективно в затвора. Това е.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.