Това не е зелената идея

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Това не е зелената идеяОще от университетските си години (дори преди филма на Ал Гор) виждах, че важните теми в опазването на природата се подменяха с по-малковажни.

В резултат десетките индикатори при оценка на екологичния отпечатък нямат значение, важен е само СО2, който е само един от множеството.

Биоразнообразие, замърсяване на въздуха, почвите, водите, човешко здраве са малковажни теми, нищо, че те ни убиват сега и днес, важно е какво може да ни убие през 2100 г.

„Зелената“ идея вече се употребява политически, икономически и социално. За да разбереш кое е „зелено“ и кое наистина е зелено, трябва да имаш сериозни познания, поглед към общата картина, критично и логическо мислене. Масово хората вярват на „зеления“ етикет, който се лепи на всякакви икономически и политически цели.

Зелената идея от експертна и научна тематика се превърна в политическа такава. А политиката винаги е мръсна, колкото и чисти хора да се появят, всеки един от тях ще се замърси рано или късно.

Ако фейк „зелената“ идея в началото вредеше на професията ми, на природата, на околната среда като цяло, то днес тя застрашава свободата, а свободата е най-важното нещо за човека. „Зелен“ етикет ще имат редица комунистически цели от веганизъм, през режим на тока, чак до колко може да ядем, колко деца може да имаме, колко км на година може да пътуваме, колко и какви вещи да имаме и т.н.

„Зеленото“ е поредното облекло, което комунизма ще облече и ще ни се яви като нов спасител! Знам, че ще има много борба срещу „зелената“ идея. Ще съм на предна линия, но с думите „Това не е зелената идея“.

 

Блогът на Рашид Рашид

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.