Две в едно: детски и старчески дом – елинпелинско ноу-хау

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Здравейте,
Проследих с интерес публикациите на „Форумът“( На съда е (не)ясно – да влезе убитият кмет)относно местната власт в гр.Елин Пелин и въпросите ви – останали за съжаление без отговор, към кметицата – г-жа Галя Георгиева.
Аз самата живея в Елин Пелин и ми се иска да повдигна още един болен въпрос – на фона на поставените от вас за скандалните имотни сделки, може и да изглежда несъществен,а именно този с детските заведения в Елин Пелин и по-точно за странните „мениджърски“ прийоми в детска градина „Здравец“,която дъщеря ми посещава.
От няколко месеца през това лято родителското негодувание нараства срещу персонала на споменатото заведение,тъй като там бе назначена една служителка в помощния персонал на 75-80 години – г-жа Станка Щерева,която според мен би трябвало да си гледа старините,а не децата ни.   Защо твърдя това – стана инцидент с дъщеря ми. Клон на дърво минал през окото й, но нито бях информирана за случая, нито пък споменатата Станка Щерева е алармирала ръководството и изобщо не е потърсена лекарска консултация. А впоследствие се оказа, че детето ми е получило сериозна ерозия на окото.При разговора ми по този повод с директорката на заведението бях помолена да не пускам жалба.Предприетите мерки от нейна страна бяха да премести въпросната Щерева от 3-та в 1-ва група?!! И това се случи чак в началото на септември, след като преди това изпратих имейл на сайта на общината, търсейки съдействие, но…изобщо не получих отговор.
Междувременно обаче в детската градина „Здравец“ бе назначена още една госпожа на достолепна възраст – Гена Димитрова, ползваща – забележете, по същото време платения си годишен отпуск от друга детска градина в града – „Радост“.От децата си пък разбрахме „забавната“ подробност, че всеки ден, когато е на смяна, госпожата си ляга при някое от тях за следобедния сън?!!
Дали здравословното й състояние и личната й хигиена позволяват такава близост с децата – нямам представа.
Изобщо не искам да обиждам и наранявам възрастните, които едвам оцеляват в България. Но се питам дали в конкретния случай в Елин Пелин липсват млади и компетентни хора, които да бъдат назначени в местните детски заведения,или и тук важи схемата „човек на някой“?!! Без значение на колко години е – важно е да е „наш“.
И затова ще се питаме къде го контролът върху персонала, работещ с деца? Не трябва ли да се вземат превантивни мерки? А не, не дай си Боже, когато стане нещо сериозно,тогава да търсим какво е трябвало да се направи – както при няколкото скандални и безотговорни инциденти в страната на натровени деца в детски градини.
Можем ли да бъдем спокойни на работните си места като знаем на какви „госпожи“ са поверени децата ни?
Бих се радвала, ако въпросът бъде повдигнат във „Форумът“ и чуя мнението на родителите, а и на бабите, чиито пенсии не стигат и за един бонбон на любимите внуци.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.