МЪТНИ ВРЕМЕНА

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

МЪТНИ ВРЕМЕНАВсичко се омеша и обърка в нашия земен дом. Всичко се преплете…
Войната се нарича миротворческа операция. Военните са вече миротворци. Мирно стрелят. Мирно убиват. С мирни танкове. С мирни снаряди. С мирни ракети.

Демокрацията овладява света под лозунга – „Който е против демократизацията – смърт“. Обесиха Саддам. Разстреляха Кадафито. Опитаха и с Ердоган, но се получи засечка. Мечтаят си за главата на Путин, че дори и на Тръмп. Но, на дали! А в Китай е капитализъм, под ръководството на комунистическата партия.

Но, повече от всичко се измеша и обърка в България, където бизнеса богатее, а народа беднее. Където диетолозите са тлъсти, а циганите станаха телефонни хакери. Където с политиката се заеха бивши полицаи и пожарникари, а с икономиката селски бакали. Само те можаха да продадат бившите държавни заводи и естествени монополи на чуждестранни инвеститори така, че им останахме длъжни на тези „инвеститори“! Чувството е, че те не ръководят страната, а я продават. Говорят за народа, забравяйки за човека.

Комедиантите отидоха в политиката, защото политиката зае мястото на комедиантите. Армията е вече опасна само по време на маневри. Властта се бори с пенсионерите. Интелигенцията се превърна в подлога. Истинските поети ругаят. Студентите считат за чест да станат сервитьори на Запад. Лингвистите станаха таксиджии. И Шекспир ще ти рецитират, и Верди ще ти изпеят, и ще те напсуват на пет езика перфектно.

А снегорините не се чупят само през лятото. Парното го поправят през зимата. Интернета в провинцията замени топлата вода. На цигарите пишат: „Тютюнопушенето вреди на вашето здраве“, а спонсори на спортните състезания са фирми за бира и твърд алкохол! Водата с приятен мирис наричат тоалетна. Лекарите се учат да лекуват върху мъртви, а лекуват живи. Главните изцелители станаха екстрасенси, на някои от които от преработване им се появиха синини под „третото око“.

Бизнесмените откриват бутици за жените си. Те наричат себе си бизнес-дами, при това бъркат доход с печалба, а на поздрава за Великден – „Христос воскресе“ отвръщат с „Уаау!“ Артистите се отдадоха на бизнес, а културата оставиха на бизнесмените.

Жените се увлякоха по футбол, борба и бокс. Те по-бързо от мъжете подреждат палети и зидат тухли. Всяка жена, в резултат на операция сега може да стане мъж. А ако операцията излезе калпава, то мъжа може да роди и да влезе в книгата на Гинес! Ин и Ян си смениха местата. Преди време четох, че в автобус, джебчия бръкнал в чантата на жена, а тя му извила ръката, зашлевила го, взела му личната карта и на ръце го отнесла в полицията! И се чудим, защо разкриваемостта се е повишила…

Новините по ТВ притъпиха чувството ни за страх. Съобщение за заложена бомба в ресторант не плаши дори посетителите. На молбата, незабавно да се напусне ресторанта отговарят: „Не се вълнувайте, сега ще си доядем и си тръгваме“. Децата в училище по тревога ще ги учат да се крият от ядрен взрив под чиновете. В детските градини нощем остава възпитателка, в случай, че се появят терористи, за да ги прогони. Автоджамбазите легализират откраднатите автомобили. Полицията мишкува с бандитите, а митничарите с контрабандистите. Никого вече не учудва новината: „Вчера при престрелка бе направен разбор между групировката на Митьо Очите и МВР Бургас. Те си разделиха територията, кой къде ще продава наркотици!“

Църквата търгува с цигари и алкохол в имотите си. Владиците се целуват със сегашните държавни чиновници, както преди със секретарите на окръжни комитети на БКП. Народа разбра, че прилична заплата от правителството все едно няма да дочака, затова се тълпи в църквите за Божия благодат, молейки се и искайки от Господ по-високи лихвени проценти в банката. Държавните чиновници се откупват за получаване на опрощение на греховете си с дарения за храма. Всички се научиха да се каят: „Прости, Господи, че по време на поста изядох пържено яйце“. И това, след като е изневерил на жена си, окрал съседа и поръчал да „свитнат“ началника си!

Олигарсите започнаха да строят собствени храмове, решили да устроят своя задгробен живот. Литургии във форма dolby. Елитни молитви. Освещаване вовеки на VIP-олтар. Маршрута на кръстното шествие поръчва вече самия клиент. Цитати от Библията са вече в рекламите: в болницата – „Възлюби с дарове своя лекар!“, в магазина за обувки – „На всяка твар – по чифт!“

Законите на логиката пропаднаха. Социолози говорят, че телевизията разваля зрителите, при което го казват по телевизията.

Температурата на Земята се повиши рекордно през 2016 г. Казват, че е започнала да се върти по-бързо. Иска да изхвърли от гърба си човечеството, у което плюса и минуса, севера и юга си смениха местата. От това на него вече му се завърта свят. Гълфстрийма се заблуди и не разбира вече, на къде да тече. Но, даже и при глобалното затопляне на цялата планета, у нас в България и в Европа времето се обърна на невиждано студена и снежна зима, която изпотроши много крайници и украси с белоснежна красота, но незадълго нашето мътно време!

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.