Доктор Фалос VI – ОПТИМИЗИРАНИ МОНОЛОЗИ ЗА ВАГИНАТА

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ВигоПетък ден на фалоса. Честито на печелившите! Останалите да се редят на опашката за безпартньорни. Но не за туй ни е думата днес. Днес ще прегърнем спама, като малко дете майка си след летен лагер. Думата спам и СЕО често вървят ръка за ръка. Колкото и да е извратена връзката им, тя намира доста поддръжници в лицето на уебмастърите. Но първо какво е спам? Спам е нежеланата брошура в пощенската ви кутия, спам е венерическата болест след секс. Спам е рекламата по БНТ докато зяпаш откриването на световното (изненадващо, но беше само една, така, че не съм прав!). Спам е трън в задника. А СЕО? СЕО е благородна цел. СЕО е полза, СЕО е оптимизацията на страницата ви за търсачките. Буквално – изчистен код, свежо съдържание и беклинкс (връзки към вас). Ето тия беклинкс обезчестяват благородната девица СЕО, без право на обжалване. Имам предвид, нахендрят й го без оглед на външен вид и потекло. Без предпазни средства и ухажване. Безапелационно, безкомпромисно и безрезервно. Всеки сайт има един такъв безскрупулен индивид, който пръска семето си из наложили се вече… ъъъ семена. ВСЕКИ! Било платен служител, било самият автор или често автори. Викат му администрация понекога. То и аз лустросвам булката, ма хората му викат ебане. 
Защо все пак изпраскахме този кратък сексуален монолог? Бъдете търпеливи, вагината е накрая. Та нали и в приказките, принцът принцесата печели за финал. В моя случай принцесата е възстара веке за игра, но чудесна за проучване. Социолозите му викат – представителна извадка. Ако позволите да разкарам политическо изгнилия стил и да внеса приятна лекота ще продължа хей тъй: На този сайт прекрасен, ФорумЪт се той зове, публикация получих… силно казано е де. Да, защото всъщност си беше нескопосано замаскиран спам. Напук на това, което съм учил, ме налегна позитивната мисъл да спретна проучване. Една дисекция да направя на типичен СЕО член, ако мога така да се изразя. Резултатите, колкото и очаквани, толкова и плачевни, ще ви предоставя за собствен анализ. Както казва човекът с непреводимо на английски име – Диков, 1 към 1! Моят личен извод е един:
На ключовата дума „фалос“, излизам на 7-мо място, но не е нещо, с което се гордея и въпреки това продължавам да развивам… И докато аз се отвращавам от личното си благополучие, на вас предоставям кореспонденцията с този индивид, прилежно оцветил съм мойте думи в зелено, а нейните съм барнал в лила.
Очаквайте следващата разработка на военните, в която евентуално ще се сблъскаме със Yикипедия, ако не ни примързи и не подхванем друга тема!

Лека нощ!

 

 

 

 


 

 

Явление първо – получен текст:

Заглавие: Бойко Борисов праща есемеси на Гугъл!

Автор: Мариана Евлогиева

Днес публикувах в блога си статия, озаглавена \“Славеки и Бойколети\“. В нея става дума за лично-публичната драма на премиера Бойко Борисов и шоумена Слави Трифонов, които се обичат, но техните два враждуващи рода (на министрите и на сценаристите) правят всичко възможно, за да ги разделят. Няма и 30 секунди по-късно страницата се появи в Гугъл! Хайде сега някой да седне да ме убеждава, че премиерът не праща есемеси на Гугъл и не му нарежда какво да пуска!

 

Кореспонденцията след това – Първа сцена:

Благодаря ви за хубавото заключение, но предпочитах материала.

Три реда текст и то насочени към написан ваш материал и то публикуван някъде другаде, трудно бих нарекъл статия.

Бъдете здрава и ви пожелавам гугъл да ви открива и за под 5 секунди.

 

С уважение:

Виго

 

Втора сцена:

Благодаря за отговора.

А как да разбере човек какво предпочитате, след като нито е казано, нито е видно? 😉

На страницата http://www.forumat-bg.com/publikuvaj няма никакви указания относно това какво да се публикува.

И онзи ден, и в момента всички заглавия в http://www.forumat-bg.com/glasat-na-blogara са само линкове към материали в други сайтове (дори не блогове).

Затова съм останала с погрешното впечатление, че идеята на раздела е да давате връзки към блогове. И в този смисъл логично беше да дам линк към вече публикувана статия. (Не „някъде“, а в блог.)

Би имало смисъл да ви се пращат оригинални статии от повече от 3 реда, ако реагирате по-бързо с одобряването (така че статията да е все още актуална в момента на публикуването) и ако имате повече потребители.

Пожелавам Ви и двете! 🙂

P.S. Текстове като „В момента 152 шпиони бродят из сайта“ правят много лошо впечатление при положение, че има публичен брояч на сайта, според който всички посетители за деня до момента са едва 64.

 

Мариана

 

Трета сцена:

Предпочитаме всичко. Стига да е смислено.

Отгоре име едно мото, мисля, че то говори достатъчно.

Гласът на блогъра е съвсем различна категория и точно от днес тя има своето обяснение.

Ако искате да дадете такава връзка – предложете я.

Тогава вече можем да говорим за това. Но разбирам объркването ви, то е заради имената, които ще бъдат коригирани… някога 😉

О, аз реагирах бързо на вашата, просто се замислих дали да коментирам изобщо.

Но музата ме тресна, а и редно беше да получите отговор.

Нека си го кажем честно – гугъл не случайно индексира за 30 секунди, но аз не съм свежо. 😉

Относно брояча, първо съветвам ви да гледате чуждият, тъй като Българският е за цвят и също толкова работи.

Шпионите са толкова , но в повечето случаи това са търсачки и разни роботи, които абсолютно един брояч не бива да отчита като посетител.

Като сложите на ръка, че тия 64 са уникалните айпита и предположете, че човек влиза и си чете повече от веднъж – ето ви ги сто и колко там казахте.

Приятно е да водиш откровен и смислен разговор. За мен е чест.

 

С уважение:

Виго

 

Четвърта сцена:

Предпочитаме всичко. Стига да е смислено.

А какви са критериите за „смислено“?

Въпросът ми е реторичен, отговорите винаги са субективни.

 

Отгоре име едно мото, мисля, че то говори достатъчно.

То говори прекалено много и от всяка страница. Но тъкмо поради това става част от фона и не казва нищо. 😉 Отделно не е добре от СЕО гледна точка.

 

Гласът на блогъра е съвсем различна категория и точно

от днес тя има своето обяснение. Ако искате да дадете

такава връзка – предложете я.

Ами всъщност засега не искам да предлагам връзка. Обяснението не е достатъчно ясно за мен. А и не съм съгласна с твърдението, че в българската мрежа има твърде малко интересни неща. Ползвам Интернет от 16 години, чета на няколко езика и съм намирала достатъчно интересни сайтове – и за себе си, и за зрителите на предаването „Мрежата“, на което бях сценарист.

Така че ако Вие виждате твърде малко интересни неща, явно не търсите достатъчно! 😉

 

Нека си го кажем честно –

гугъл не случайно индексира за30

секунди, но аз не съм свежо. 😉

Харесвам честните думи, но още повече харесвам ясните. 😉 Не разбрах каква е връзката между Свежо и Гугъл в едно изречение.

А че не сте Свежо – ами то вече и Свежо не е Свежо! 😉

 

Относно брояча, първо съветвам ви да гледате чуждият,

тъй като Българскияте за цвят и също толкова работи.

StatCounter показва още по-малки числа от BGCounter, така че бройката още повече не излиза, ако гледаме него.

Не знам откъде е това пренебрежение към всичко българско и родно – българския нет, българските броячи. Чуждите броячи са също толкова точни/неточни, колкото и BGCounter. Затова за сайта на котето ни http://grimalkin.interpres.org/ направо сложих генератор на случайни числа. 🙂

 

Шпионите са толкова , но в повечето случаи това са

търсачки и разни роботи, които абсолютно един брояч не бива

да отчита като посетител.

Тук съм се объркала – схванах „шпиони“ като иронично за „посетители“. Но предполагам, че и други биха направили същата грешка и биха схванали тези числа като опит да мамите за популярността на сайта (твърде много хора го правят!).

 

Като сложите на ръка, че тия 64 са уникалните айпита

и предположете, че човек влиза и си чете повече от веднъж

– ето ви ги сто и колко там казахте.

То за тази работа си има и колонка „презареждания“ – но пак сумата не е равна числото на шпионите, щом като под шпиони разбирате и машините.

Освен това не ми е хрумвало да предполагам, че в един момент от едно IP човек може да чете няколко пъти. Е, може, ако е шизофреник, но не останах с впечатлението, че сайтът е специализиран за такива. ;-)))

 

Приятно е да водиш откровен и смислен разговор. За

мен е чест.

И на мен ми е приятно – иначе нямаше в момента да си зарежа работата и да пиша имейли. 😉

Надявам се, имате чувство за хумор и разбирате, че когато се шегувам с нещо, това в никакъв случай не означава, че се подигравам!

 

Мариана

 

Пета сцена:

А какви са критериите за „смислено“?

Въпросът ми е реторичен, отговорите винаги са субективни.

Обичам риторични въпроси, но този заслужава отговор мадам.

За смислено приемаме и едно изречение стига да е от този сорт:

“Защо и как дошъл си тука?”

Или…

“Нека Бог ми е свидетел, никога повече няма да гладувам!”

А може и…

“В природата не съществува нито цвят, нито линия; дайте ми парче въглен и аз ще

Ви нарисувам картина, защото цялата живопис се свежда до жертви и пристрастия”.

 

То говори прекалено много и от всяка страница. Но тъкмо поради това става част от фона и не казва нищо. 😉 Отделно не е добре от СЕО гледна точка.

Не познавам СЕО, а и се слави с лоша репутация, за удобство там го боднах, на любопитните очи.

 

Ами всъщност засега не искам да предлагам връзка. Обяснението не е достатъчно ясно за мен. А и не съм съгласна с твърдението, че в българската мрежа има твърде малко интересни неща. Ползвам Интернет от 16 години, чета на няколко езика и съм намирала достатъчно интересни сайтове – и за себе си, и за зрителите на предаването „Мрежата“, на което бях сценарист.

А допреди малко ми предлагахте, с какво ви тъй разочаровах?

Мислите, че обяснението трябва да го съкратя? Какво ще кажете за – туй ми харесва от цялата гмеж?

В българската мрежа наистина има малко интересни неща, но са мултиплицирани до безкрай, което ги прави досадни и нелепи.

Лично моя милост чете само на два езика и за единият от тях бих изкарал толкова препратки, че самият гугъл би се изчервил от срам.

Но за зло или добро, все още предпочитам другият. Но бих се радвал на всяка полезна връзка от срещуположния пол.

Мрежата съм го гледал няколко пъти, симпатично предаване.

 

Харесвам честните думи, но още повече харесвам ясните. 😉 Не разбрах каква е връзката между Свежо и Гугъл в едно изречение.

А че не сте Свежо – ами то вече и Свежо не е Свежо! 😉

Простете, понякога говоря тъй, че само аз да се разбирам.

Гугъл обича свежо. Свежо обича вас. Ерго гугъл поне малко повече обича вас.

А свежо е само стар спомен от отминалите дни, признавам беше веселба!

 

StatCounter показва още по-малки числа от BGCounter, така че бройката още повече не излиза, ако гледаме него.

Не знам откъде е това пренебрежение към всичко българско и родно – българския нет, българските броячи. Чуждите броячи са също толкова точни/неточни, колкото и BGCounter. Затова за сайта на котето ни http://grimalkin.interpres.org/ направо сложих генератор на случайни числа. 🙂

Мога ли да насоча нежният ви поглед към синята колонка, простете тази дързост.

Не към всичко мадам!

Ако бих могъл да присвоя думите на Ботев – после отечеството най-любя вас.

Нима долавяте пренебрежение?

Но ето и лоша новина ни сполетя. Не знаех чуждите, че също толкоз безполезно съществуват. Жалко.

 

Тук съм се объркала – схванах „шпиони“ като иронично за „посетители“. Но предполагам, че и други биха направили същата грешка и биха схванали тези числа като опит да мамите за популярността на сайта (твърде много хора го правят!).

Ако мамя, то твърде лесно е да бъда хванат, като всичко долу сложил съм за всеки статистик.

Как бихте ги нарекли?

Аз дълго време имах колебание, отчитайки това, че хора биха се обидили да ги наричам потребители, вкупом с ботовете разни, та таз дилема все още ме измъчва. Но съзаклятник съм кръстил регистрирания потребител и с това си вече се гордея!

 

То за тази работа си има и колонка „презареждания“ – но пак сумата не е равна числото на шпионите, щом като под шпиони разбирате и машините.

Освен това не ми е хрумвало да предполагам, че в един момент от едно IP човек може да чете няколко пъти. Е, може, ако е шизофреник, но не останах с впечатлението, че сайтът е специализиран за такива. ;-)))

Да, така е, но представете си един човек влезне сутринта, отново по обяд и срещне свой другар, който влизал е отново и то тъкмо преди час… туй сливане на цифри и мен ме тъй обърква, а математиката ненавиждам до безкрай! Но един мой приятел ми го обясни на времето, съвсем тъй простичко със тези думи – приемете, че имате основа, която често е до вас и просто тъй наслагвате над нея.

Бас ловя, че тогава думите звучаха смислено. Сега… сега се колебая.

 

И на мен ми е приятно – иначе нямаше в момента да си зарежа работата и да пиша имейли. 😉

Надявам се, имате чувство за хумор и разбирате, че когато се шегувам с нещо, това в никакъв случай не означава, че се подигравам!

Аз прекъснах обяд, но това  нищо с това, което бих сторил за вас с нарастването на взаимната ни симпатия.

Надявам се и вие имате нюх да усетите, че в момента гледам “Тюдорите”

 

Искрено ваш:

Виго XIII

 

Шеста сцена:

А какви са критериите за „смислено“?

Въпросът ми е реторичен, отговорите

винаги са субективни.

Обичам риторични въпроси, но този

заслужава отговор мадам. (…)

Ето – както и казах: отговорите са субективни. 😉

А въпросът е реторичен, защото очаквам да видя отговора в съдържанието и структурата на сайта, а не в имейл. 

 

Не познавам СЕО,

Там Ви е грешката. 😉

 

а и се слави с лоша репутация,

Има СЕО пишман майстори със заслужено лоша репутация. За самата оптимизация или добро, или нищо! 🙂

 

за удобство там го боднах,

на любопитните очи.

Всъщност не е удобно, защото не се вижда уникалното съдържание при това оформление. Налага се при всяка нова страница потребителят да скролва, за да стигне до това, което иска да види.

 

Ами всъщност засега не искам да предлагам връзка.

А допреди малко ми предлагахте, с какво ви тъй

разочаровах?

Не беше преди малко, а преди две вечери. Беше късно, беше тъмно, Вие чакахте някой блогър да Ви направи покани на танц… Като нямаше кой друг, направих го аз. 😉

 

Мислите,

че обяснението трябва да го съкратя?

Ами всяко нещо, което ще се появява непрекъснато пред очите на публиката, трябва да се съкращава. По възможност до един бутон! 😉

 

Какво ще кажете за– туй ми харесва

от цялата гмеж?

Високомерно и претенциозно.

 

В българската мрежа наистина има малко интересни неща

Продължавам да не съм съгласна. И пак казвам, че явно малко търсите. Ако бях по-невъзпитана, щях да кажа, че явно нямате достатъчно интереси. Но аз съм добро момиче и затова няма да го кажа. 🙂

 

два езика и за единият от тях бихизкарал толкова

препратки, че самият гугъл би се изчервил от срам.

Тц, нема начин! Гугъл индексира една страница по няколко пъти и просто няма как да изкарате повече препратки от него. (Пример: В сайта на нашата котка има около 15 страници, но Гугъл индексира 50.)

 

Но бих се радвал на всяка полезна връзка от

срещуположния пол.

Май много сте се вторичил в пола ми, затова предупреждавам, за да няма изненади: Освен че съм лице от женски пол с хетеросексуална ориентация, много малко полови белези влагам в нещата, което правя, казвам и мисля! Така че не очаквайте винаги или поне често да се държа като дама! 😉

 

Мрежата съм го гледал няколко пъти,

симпатично предаване.

Когато вървеше по БНТ, бабите по селата също много го харесваха – то там друго не се и хващаше. А Жоро Крумов се радваше, като му викаха: „Знам те тебе, ти си Гошко от телевизията!“ 🙂

 

Гугъл обича свежо. Свежо обича вас. Ерго гугъл поне

малко повечеобича вас.

Тц. Не е вярно. Но благодаря, защото ми хрумна една идея за любовни метафори в СЕО поредицата, която готвя. Може дори да Ви посоча като муз, ако искате! 🙂

Гугъл обича не самото Свежо, а многото съдържание, което често се обновява. Тоест, само заради черните очи на Свежо Гугъл няма да ми обърне внимание.

Свежо не ме обича (нито някого от другите потребители), ами обича да се отварят страници и рекламодателите да плащат за това. Единствено по тази причина Свежо иска там да се споделя съдържание. На практика линкът към оригиналната страница е много скрит. Може дори и да е от типа „Мани го тоя, не му обръщай внимание“. (На езика на Гугъл – NoFollow линк.)

От Свежо в един сайт може да дойде моментен трафик, но не и лоялни потребители. Това временно вдига броя на посетителите, но няма никакво отношение към Гугъл. Свежо обикновено е вредно за сайтовете, защото Гугъл индексира текста там, а не в оригиналния сайт!

Гугъл мен ме обича, защото (донякъде и когато не ме мързи) съм добро момиче и в личните си блогове. Това означава СЕО, СЕО, СЕО и още веднъж СЕО. С други думи:

– правилен код;

– уникално и релевантно съдържание;

– често обновяване;

– ключови думи.

Това не е цялото СЕО, но често повече не е нужно. А и повече казвам само срещу много сладолед. 🙂

Освен това Гугъл ме обича, защото не съм лошо момиче:

– не използвам „черна“ оптимизация – тази, която цели да измами търсачките;

– не използвам „сива“ оптимизация – такава, която е на ръба на приличието и закона. 😉

Именно те се ползват с лоша репутация. Тях Гугъл ги мрази, аз – също.

Чуждите броячи са също толковаточни/неточни, колкото

и BGCounter.

 

Не знаех чуждите, че същотолкоз безполезно съществуват.

Не съм казала, че са безполезни. Казвам, че не са точни. В някои случаи са доста точни, но трудно разбираеми.

Един обикновен брояч върши малко работа – дава само някаква обща представа.

Но по-детайлните статистики са друга работа – особено тези в реално време като GetClicky, в който съм влюбена от пръв до последен поглед! Има и лоша новина – не е съвсем лесен за хора, които гледат с пренебрежение на СЕО. 😉 И не е съвсем безплатен. 🙁 Но пък си струва.

 

Ако мамя, то твърде лесно е да бъда

хванат, като всичко долу сложил съм

за всеки статистик.

Ами де да знам колко Ви е акълът или колко мислите, че е акълът на посетителите? 😉

Сещам се за няколко сайта, които вземат сериозни пари от рекламодатели с псевдо-брояч, който дори не е скрип, ами обикновена картинка с големи (непроменящи се!) числа…

 

Да, така е, но представете си един

човек влезне сутринта, отновопо

обяд и срещне свой другар, който

влизал е отново и то тъкмо преди

час… туйсливане на цифри и мен ме

тъй обърква, а математиката

ненавиждам до безкрай!

Повечето броячи имат и си казват критериите за уникален потребител: например веднъж от едно IP в рамките на 24 часа от един и същи компютър с един и същи браузър. Е, може да има отклонения, но при повечко посетители те са пренебрежимо малки от статистическа гледна точка.

Освен това аз смятах шпионите в един момент, а в един момент не може от същото IP да влязат двама души. Дори и да са сиамски близнаци, пак не става – и да влязат, броячът няма да ги смята за двама.

 

Аз прекъснах обяд, но това нищо с

това, което бих сторил за васс

нарастването на взаимната ни

симпатия.

Е, аз всъщност нито съм закусвала днес, нито обядвах, но не сте виновен Вие. По принцип често карам само на вечеря и още съм си жива. 🙂

 

Надявам се и вие имате нюх

да усетите, че в момента гледам

“Тюдорите”

Почти не гледам телевизия (ако това имате предвид) и не знам кои са тези „Тюдори“. Е, знам едни от историята, но те са умрели доста отдавна и едва ли са приятни за гледане. 😉

 

Искрено ваш:

Виго XIII

Също толкова искрена, но своя собствена:

Мариана Първа, Единствена и Неповторима :-)))

 

Седма сцена:

Има СЕО пишман майстори със заслужено лоша репутация. За самата оптимизация или добро, или нищо! 🙂

Разкажете ми за него!

 

Всъщност не е удобно, защото не се вижда уникалното съдържание при това оформление. Налага се при всяка нова страница потребителят да скролва, за да стигне до това, което иска да види.

От тоз мъничък банер?

А мониторите казват ставали все по-големи.

 

Не беше преди малко, а преди две вечери. Беше късно, беше тъмно, Вие чакахте някой блогър да Ви направи покани на танц… Като нямаше кой друг, направих го аз. 😉

И това ви беше грешката.

По-голямо дърво в танците от мене няма!

 

Ами всяко нещо, което ще се появява непрекъснато пред очите на публиката, трябва да се съкращава. По възможност до един бутон! 😉

Адмирирам!

А сега сменете всички реклами на двата си блога на по един бутон!

 

Високомерно и претенциозно.

Така да бъде.

Ценя своя вкус и мнение.

Те са нещото, което ме определя и те са ме направили това, което съм.

За добро или зло.

 

Продължавам да не съм съгласна. И пак казвам, че явно малко търсите. Ако бях по-невъзпитана, щях да кажа, че явно нямате достатъчно интереси. Но аз съм добро момиче и затова няма да го кажа. 🙂

Не бъдете злонамерена.

Все още очаквам поне едно предложение от вас.

Моите интереси ще спестя, тъй като или сама ще ги опознаете или не.

 

Тц, нема начин! Гугъл индексира една страница по няколко пъти и просто няма как да изкарате повече препратки от него. (Пример: В сайта на нашата котка има около 15 страници, но Гугъл индексира 50.)

Просто бих изкарал тез, които гугъл не индексира. 😀

Добре, чудесно постижение – аз не мога да се похваля със подобно.

 

Май много сте се вторичил в пола ми, затова предупреждавам, за да няма изненади: Освен че съм лице от женски пол с хетеросексуална ориентация, много малко полови белези влагам в нещата, което правя, казвам и мисля! Така че не очаквайте винаги или поне често да се държа като дама! 😉

А аз съм поет, куртоазията ми е вродена.

 

Когато вървеше по БНТ, бабите по селата също много го харесваха – то там друго не се и хващаше. А Жоро Крумов се радваше, като му викаха: „Знам те тебе, ти си Гошко от телевизията!“ 🙂

Дебеличкия с брадата нали?

 

Тц. Не е вярно. Но благодаря, защото ми хрумна една идея за любовни метафори в СЕО поредицата, която готвя. Може дори да Ви посоча като муз, ако искате! 🙂

Гугъл обича не самото Свежо, а многото съдържание, което често се обновява. Тоест, само заради черните очи на Свежо Гугъл няма да ми обърне внимание.

Свежо не ме обича (нито някого от другите потребители), ами обича да се отварят страници и рекламодателите да плащат за това. Единствено по тази причина Свежо иска там да се споделя съдържание. На практика линкът към оригиналната страница е много скрит. Може дори и да е от типа „Мани го тоя, не му обръщай внимание“. (На езика на Гугъл – NoFollow линк.)

От Свежо в един сайт може да дойде моментен трафик, но не и лоялни потребители. Това временно вдига броя на посетителите, но няма никакво отношение към Гугъл. Свежо обикновено е вредно за сайтовете, защото Гугъл индексира текста там, а не в оригиналния сайт!

Гугъл мен ме обича, защото (донякъде и когато не ме мързи) съм добро момиче и в личните си блогове. Това означава СЕО, СЕО, СЕО и още веднъж СЕО. С други думи:

– правилен код;

– уникално и релевантно съдържание;

– често обновяване;

– ключови думи.

Това не е цялото СЕО, но често повече не е нужно. А и повече казвам само срещу много сладолед. 🙂

Освен това Гугъл ме обича, защото не съм лошо момиче:

– не използвам „черна“ оптимизация – тази, която цели да измами търсачките;

– не използвам „сива“ оптимизация – такава, която е на ръба на приличието и закона. 😉

Именно те се ползват с лоша репутация. Тях Гугъл ги мрази, аз – също.

За свежо знам, но е добър старт.

След което е хубаво да го пуснеш сам да плава и де му разкараш бутоните – тъй и сторих.

Мисля, че това е най-полезното нещо което сте казвали.

А сега по-същество.

Наслушал съм се на приказки.

Наистина.

Ей до тука ми е дошло.

От всякакви. Било то наистина специалисти до просто пълнеж.

Резултата?

Ще ви го кажа – запушете си ушите щото сте дама – всеки го боли кура.

Когато трябва да се покаже нещо наистина полезно – или се мълчи или не се знае как.

П-О-Л-Е-З-Н-О-С-Т!

Във физиката му викат КПД.

Нито един не ми е помогнал със нищо за направата на този сайт.

А мога да ви изкарам приказки достойни да напълнят голямата съветска енциклопедия.

Аз не съм програмист.

Аз съм поет.

Имах една идея.

Толкоз.

Да, може да се занимавам със компютри от преди 18 години.

Но никога не съм познавал HTML или Java или бог знае още какво.

Това съм могъл – това съм създал.

Сам.

Като пирон.

За идеята.

И докато мога ще я поддържам.

Не печеля от реклами.

Всеки, който ми е помогнал по този начин е спонсорирал.

Не съм богат, няма и да стана.

Банерите – ако мога помагам.

На всеки, който ме грабва.

Имам и още куп идеи, които нямам представа как изобщо да реализирам.

Това достатъчно ли е да разберете мойто СЕО?

 

Не съм казала, че са безполезни. Казвам, че не са точни. В някои случаи са доста точни, но трудно разбираеми.

Един обикновен брояч върши малко работа – дава само някаква обща представа.

Но по-детайлните статистики са друга работа – особено тези в реално време като GetClicky, в който съм влюбена от пръв до последен поглед! Има и лоша новина – не е съвсем лесен за хора, които гледат с пренебрежение на СЕО. 😉 И не е съвсем безплатен. 🙁 Но пък си струва.

Всъщност наистина са за цвят.

Всичките.

И даже не ме интересува до колко работят.

Ама честно.

За мен е важно да събирам хора.

Дори и да са пет човека, но да са такива, които има какво да кажат.

Да обменят мисли, идеи и позиции.

Да извършват някакво действие.

Наблюдатели, сеирджии шпиони – безполезни.

Не са важни.

ФОН!

Казахте, че късно реагирах на вашата препратка.

Аз ще ви кажа защо.

Защото полезните са малко.

5 дена никой нищо не изпраща или в един ден се изсипват 10 неща.

Аз трябва да ги разпределя.

Защо?

Защото всеки ден трябва да имам нещо.

Актуалното на първо място.

Критерий.

Това е.

И пускам.

Всичко – независимо дали съм съгласен или не със написаното.

Искам да доживея времето, в което няма да се налага да избирам.

Всичко да излиза директно на мига.

Тогава ще знам, че съм успял.

Знам, кога не съм.

Когато видя мойто име на първа страница.

 

Ами де да знам колко Ви е акълът или колко мислите, че е акълът на посетителите? 😉

Сещам се за няколко сайта, които вземат сериозни пари от рекламодатели с псевдо-брояч, който дори не е скрип, ами обикновена картинка с големи (непроменящи се!) числа…

Да, тези хора наистина разбират от СЕО! 😀

 

Повечето броячи имат и си казват критериите за уникален потребител: например веднъж от едно IP в рамките на 24 часа от един и същи компютър с един и същи браузър. Е, може да има отклонения, но при повечко посетители те са пренебрежимо малки от статистическа гледна точка.

Освен това аз смятах шпионите в един момент, а в един момент не може от същото IP да влязат двама души. Дори и да са сиамски близнаци, пак не става – и да влязат, броячът няма да ги смята за двама.

Казах ли, че ненавиждам математиката?

Аз ви обясних какво показва и защо.

Това си вграден брояч на джумла.

Само съм сменил текста, с който нарича.

От там на сетне сте вие, хората със СЕО.

Може да отчита всеки пинг, от къде да го знам.

Наистина ненавиждам математиката!

Ако знаех как да ми показва само посетители – с радост бих го променил.

 

Е, аз всъщност нито съм закусвала днес, нито обядвах, но не сте виновен Вие. По принцип често карам само на вечеря и още съм си жива. 🙂

32 години съм така. Нищо ви няма.

 

Почти не гледам телевизия (ако това имате предвид) и не знам кои са тези „Тюдори“. Е, знам едни от историята, но те са умрели доста отдавна и едва ли са приятни за гледане. 😉

Човека се е оженил няколко пъти, въвел е англиканската църква, а една от жените си е обезглавил и… и още и още…

Не може да не знаете кои са Тюдорите!

Телевизия не гледам от години.

Радиото го оставям на Лили Иванова.

Вестниците – мога да си поръчам по-хубави лъжи.

 

Също толкова искрена, но своя собствена:

Мариана Първа, Единствена и Неповторима :-)))

Жалко, все пак се оказва, че нямате чувство за хумор.

 

Откровено ваш:

Виго

 

Осма сцена – Финал:

Има СЕО пишман майстори със

заслужено лоша репутация. За

саматаоптимизация или добро, или

нищо! 🙂

Разкажете ми за него!

Това и направих в предното писмо. Само че явно не четете внимателно. За мен е губене на време да повтарям. Имам значително по-интересни неща за вършене – включително 2 конференции. Едната – за СЕО. 🙂

О, аз чета изключително внимателно.

Подозирах, че сте злонамерена, което и доказахте.

Как мразя да съм прав.

Конференция на поредните обирджии, които твърдят, че имат ключа към стаята на тайните на другаря Хари Потър.

Но нали трябва да се отчете дейност за пред спонсорите.

 

А сега сменете всички реклами на

двата си блога на по единбутон!

Ако трябва да сме точни, действащите ми блогове са не 2, а 11 (ако не пропускам някой). И в нито един от тях няма реклама.

Честито, ще имате и 12… или поне статия.

Благодаря ви.

 

Не бъдете злонамерена.

Както казах, имам доста неща за вършене. Не ми остава време за зли намерения. 🙂

Какво правите когато не въртите земята?

 

Мисля, че това е

най-полезното нещо което сте

казвали. А сега по-същество.

Това беше по същество! Но няма как да се разбере, ако човек не се понапъне малко.

Напъването го видяхме, разбирането все още е далеч.

 

 

Когато трябва да се

покаже нещо наистина полезно – или

се мълчи или не се знае как.

А може би не знаете как да си го поискате? Нали не мислите, че някой ви го дължи ей така?

Драга Мариана, каквото пожелах от вас го получих.

 

 

П-О-Л-Е-З-Н-О-С-Т! Във физиката му

викат КПД.

И ний сме учили физика. А освен това и математика. Та знаем, че с коефициента се умножава. И ако няма какво да се умножи, резултатът е нула. 🙂

Да и често разговаряме със нули, понякога и с единици.

Света се е превърнал във едно място лишено от смисъл, не мислите ли?

 

Нито един не ми е помогнал

със нищо за направата на този сайт.

Пак питам – нали не мислите сериозно, че някой е длъжен да ви помага, ако с нищо не е мотивиран?

Аз пък току-що получих ново предложение от професионалист (известен радиожурналист), който иска да пише в блога ми. Не е първият. Но си ги пазя за един друг проект, който ще пусна есента. Не съм обявявала, че търся автори. Всъщност аз и не търся за сегашните си блогове. Но хората сами искат. Значи нещо ги е заинтригувало. Например това, че си падам по СЕО и че Гугъл (а и тези, които ги ползват) ще им даде техните 15 линка слава. Или 15 хиляди. 🙂

Да разбирам ли, че трябва да ви изпратя 5 лева в плик?

Или може и на мрежата?

Или на хижата?

Или изобщо да си ходя с пет кинта във ръка, пък който вземе?

Но е хубаво, че се смятате за ценна – това е първия ключ към продажбата.

Харесва ми как сама се хвалите, намирам го за очарователно.

Рано или късно, циганката която ни хвали умира, редно е човек да е подкован.

 

Аз не съм програмист. Аз съм поет.

Преди години едни чужденци, доста потресени, казаха, че навсякъде по света има бизнесмени, които не разбират от мениджмънт, но само в България са срещали бизнесмени, които се гордеят, че не разбират от мениджмънт. Заменете „бизнесмени“ със „собственици на сайтове“ и мениджмънт със „СЕО“. Ей това е положението.

Не е необходимо да сте програмист. Но ако искате да имате успешен сайт, трябва да се научите да го управлявате.

Вие явно се гордеете, че не разбирате от управление на сайтове. Ако някой ви каже нещо, подмятате пренебрежителни забележки, без изобщо да се опитвате да вникнете в това, което ви се казва. Е, при това положение не е чудно, че няма желаещи да ви помагат за сайта.

Ако кажете още веднъж СЕО, все едно решава всичките проблеми на света ще повърна – наистина.

Благодаря за управленския съвет – този е вече полезен и надявам се безплатен!

О, и наистина понякога, но само понякога, се гордея, че не се кича със титли с лека ръка.

Още повече със такива, които не заслужавам!

Благодаря, вие ми бяхте от изключителна помощ без дори и да знаете.

 

Имам и още куп идеи, които нямам

представа как изобщо дареализирам.

Това наистина е проблем. Аз имам идеи, които не знам кога да реализирам. Но знам как.

Позволете ми да се съмнявам във това.

Съмнявай се във всичко… но това едва ли нещо ви говори.

 

Това достатъчно ли е да разберете

мойто СЕО?

Разбрах ви, но не разбирам защо продължавате да използвате дума, която сам казвате, че не разбирате.

Аз разбирам, лошото е, че много хора искащи да си развият сайтовете не разбират.

А други печелят от това като правят конференции.

Е разбира се, някои наистина работят дори и БЕЗ ДА ПРАВЯТ КОНФЕРЕНЦИИ!

А известния радио журналист дали ще е тъдява?

 

Но по-детайлните статистики са

друга работа

И даже не ме интересува до колко

работят. Ама честно.

От вашето пренебрежение броячите не губят. Губите вие.

Бедния аз все назад вървя.

Но някак си след вашият монолог – защото това никога не стана разговор, се чувствам по-обогатен.

И някак мръсен…

Но щом на розите помага, кой съм аз да се опъвам!

 

 

Да, тези хора наистина разбират от

СЕО! 😀

Ето, пак го направихте! Пак употребихте не на място дума, която не разбирате!

Мисля, че употребих точно на място, но е редно да ви запозная с друга думата – нарича се ирония.

 

Човека се е оженил няколко пъти,

въвел е англиканската църква, аедна

от жените си е обезглавил и… и още и

още… Не може да не знаете кои са

Тюдорите!

Цитирам: „в момента гледам “Тюдорите”.

Явно не се намирате във фамилната им гробница и не гледате тленните им останки. А гледате нещо друго – предположих, че е по телевизията. Затова писах, че не знам кои са „Тюдори“-те. Не съм казвала, че не знам кои са Тюдорите – без кавички.

Това даже и няма да се опитвам да го осмислям.

Дългите изречение и хилядите съпоставки уморяват читателя.

Имате блог все пак.

Приемете и от мен един съвет, та аз получих от вас толкова много!

Дължа ви го.

Сега сме квит.

 

Жалко, все пак се оказва, че нямате

чувство за хумор.

Същото казал един на Марк Твен. Нали знаете кой е Марк Твен? Е, а другият никой не го помни. 🙂

P.S. Както казах, чакат ме седмица и нещо конференции и други удоволствия. Така че няма смисъл да ми отговаряте – едва ли ще стигам до електронната си поща. Пък след седмица я се сетя кой сте, я не… 😉

 

Мариана

 

Знам кой е Марк Твен, а вие знаете ли кой е Ботев?

“Запей, или млъкни, махни се!” – намирам размаха в думите му за чутовен!

Толкова страст и толкова… наш!

Ето с този човек се гордея.

ПС

О, казахте няколко пъти.

Наистина се чувствате значима нали?

И аз ще ви отговоря, защото това е финала на моето проучване.

Ще се казва – Оптимизирани монолози за вагината, ще го намерите във някой от следващите дни на моя неоптимизиран сайт.

И слабо ме вълнува до къде ще стигнете, за мен вие сте част от това България да е офлайн.

 

Виго

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.