Вашите прабаби и прадядовци са се обличали така, както е повелявало времето

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Вашите прабаби и прадядовци са се обличали така, както е повелявало времетоСкъпи мои деца, това на снимката съм аз. Дедо ви Роси и приятели. Прекрасните момичета на снимката сигурно вече имат внуци и са баби. Облечени сме според повелята на времето. Скъпи деца, скъпи зрелостници! Чуйте какво ще ви каже дедо Роси!

 

Прародителите ви са скачали от клон на клон. После са се заселили в пещерите. Голи и космати.. После са обличали животински кожи… Това сигурно го знаете, защото 12 години сте го учили.

 

В началото прародителите ви са издавали нечленоразделни звуци. После проговорили. После прописали. Думи и мелодии.

 

После излезли от пещерите. Направили колиби и наколни жилища. После каменни. Тухлени. Железобетонни. Стъкложелезни…

 

Скъпи деца! Вашите прабаби и прадядовци са се обличали така, както е повелявало времето. Оригиналните потури са имали цепка на задника, за да не се насерат прадядовците ви в тях, докато търсят къде да се издрискат на двора. Прабабите ви не са носили гащи, и им е било по-лесно.

 

Скъпи мои деца, вашите баби и дядовци са спазвали дрескода на времето в което са живели. Народните носии са обличали само по празници, иначе са ходили с тъмни дрехи, които няма да видите никъде. Къпали са се 2-3 пъти в годината. Бели дрехи почти не са носили, защото не са имали Ариел.

 

Скъпи мои деца. В тоя живот има правила. Писани и неписани. Ракия се пие студена. Със салатка или със сланинка. Може и сиренце. Вино се пие с температурата на мазето, в което стои бурето. Мези се с червена мръвка. Може и сиренце. Бело вино се пие с температурата на водата в герана, в която се изстудява белото вино. Мези се с пиленце или рибка. Може и сиренце. На бал се ходи с бална рокля и официален костюм. В краен случай с фрак.

 

 


*Фрак- непозната дума. Използват я англосаксонците за сетрето, което е над потурите.

 

 

Роси Антов /дивак турлак/

Деда Ванга Нюз – Блог на Роси Антов

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.