Най-загубеното поколение е това, което смята новото поколение за загубено

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Най-загубеното поколение е това, което смята новото поколение за загубеноПонеже много жлъч и злоба се изля върху децата покрай баловете, нещо да кажа и аз.

Не знам дали само аз го забелязвам, ама от доста време се каня да го напиша. Постоянно чета, че България си отива. Расло било поколение, от което нищо не става. Явно сте слепи. Ние сме поколението, от което нищо не става. А нищо не става, защото не виждаме какво става.

 

Децата ни раснаха в скапано време. От скапаните панелки се носеше Радка пиратка. Слави пееше за френската гимназия. Борци и гребци бяха за пример. Цар и бог бяха парите. Гледаха ни някак странно, що не крадем. Що не слушаме чалга. Що псуваме братята Илиеви и Карамански. Иди и обяснявай, що не си от стадото. Стадото вълци. С бог парите. През трупове. Що караш жигула, а оня тъпия, мерцедес. Трудно е. Но повечето от тях пораснаха. И разбраха простите неща. Тия неща, где в училище не се учат. На тях ги учим ние. Които сме до тях, даже когато грешат. И тогава ги обичаме повече. Блудните синове и дъщери. И станаха хора. Некои не станаха, но повечето станаха.

 

А сега растат техните деца. Поколението, което смятате за загубено, ама не е. Защото го възпитават тези, които преживяха всичко това. И които поумняха. Не всички, но повечето. И работят. И учат. И са свободни.

 

Вие го не виждате, защото по новините виждате само бандитите. Там няма да видите как едно загубено поколение се отказва от бал и дарява парите. Няма да видите, как деца събират пари, та да помогнат на приятел, учител или непознат. Няма да видите, как момиче си стриже косата и я дарява за перука на раково болни. Няма да видите, как деца връщат портфейл. Няма да видите и отличниците. Няма да видите съседчето, где събираше желязо, та да си купи лаптоп. И това под мен у блока, где е приятел с всички. И где има в кутията за зъби вече 5 зъба. И где на 5 години има повече акъл от възрастен. Както повечето деца на неговите години. Те не завиждат и не мразят. Те живеят. Играят навън. Родени са с технологии в главата. Знаят езици. Спортуват. С компютрите са на ти. Живеят днес. Не вчера. Не с едно ферари на Слави. Сигурно не са го и чували.

 

И друго. Всяко поколение е имало своята утайка. Има я и в това поколение. Утайката не я създава времето. Създава я семейството. И утайката я е възпитало семейство, расло и възпитавано във времето, за което роните сълзи… И най-вече лиги по неповторимия вкус на кучешката радост.

 

Още много има да пиша, ама ще спра дотук. И ще ви оставя да се огледате. И ако видите момиче у седми клас да пуши или да се целува, се сетете за вас у седми клас! Или момчета да се сбият, пак се сетете за вас!

 

Това исках да ви кажа.

 

И накрая това:
НАЙ-ЗАГУБЕНОТО ПОКОЛЕНИЕ Е ТОВА, КОЕТО СМЯТА НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ ЗА ЗАГУБЕНО.

 

 

Роси Антов /дивак турлак/

Деда Ванга Нюз – Блог на Роси Антов

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.