Детски празник на духа и спорта в Кюстендил

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Детски празник на духа и спорта в КюстендилНа 28.05.2024г., с благословението на Софийска Света Митрополия, Архиерейско наместничество – Кюстендил, съвместно с Община Кюстендил, Регионално управление на образованието – Кюстендил, Регионална библиотека „Ем. Попдимитров“ – Кюстендил, Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“- Кюстендил, Неделно училище при храм „Рождество Христово“ – София, Неделно училище при храм „Св. Мчца Параскева“ – София, Школа по изкуства „Новите майстори“ – Кюстендил, Асоциация на българите боледуващи от алергични и белодробни заболявания, Асоциацията за развитие на българския спорт и Театрална компания „Празното Пространство“ бе организиран Празник на Православния Дух и Традиции.

 

Празника започна пред Храм „Успение Богородично“ с тържествен Молебен с духовници от града. В събитието се включиха над 450 деца от началните училища и детски градини в Кюстендил, които имаха възможността да участват в различни образователни ателиета, както и в спортни и забавни игри организирани от екипа на Асоциацията за развитие на българския спорт. Водещ бе Надежда Панайотова, дублиращ глас на едни от най-любимите анимационни герои на Уолт Дисни и водещ на детското предаване „За децата с Надежда“ по радио „Епархийски глас“.

 

По време на събитието, Асоциацията за развитие на българския спорт проведе и популяризиращо събитие в рамките на съ-финансираната по програма Еразъм+ на Европейският Съюз инициатива #SWIM! – Swim Without Fear, имаща за цел да преодолее хидрофобията в ранна възраст, като насърчава положителен подход към водата. Проектът се стреми да създаде наръчник с добри практики, които да помогнат на родителите и организациите в областта на водните спортове. Децата получиха информационни брошури с добавена реалност, която по интерактивен начин представя водната среда като интересна и забавна, а на сайта на проекта www.myswim.org могат да открият и ръководство за родители с лесни упражнения за преодоляване на страха от вода в ранна възраст.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.