Не препоръчвам

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Дянков, след себе си оставяй чисто!   „Дянков не препоръчва да се учи в СУ“ чета тази сутрин. И пак, и пак, и пак… и пак не препоръчва. Точно така – става въпрос за първото българско висше учебно заведение. Онова, което са създали преди век и нещо жадните за просвета българи, онова, което е символ на българската просвета и наука. Онова висше учебно заведение, което е Българският Университет. Влизали ли сте в Софийския Университет? Да?! – тогава знаете какво е чувството, което изпитва човек, вървейки по коридорите му. Е, Дянков не го препоръчва за зимните месеци (всъщност статията така е написана, че не се разбира какво точно и конкретно не препоръчва онова човече с очилата). Защото видиш ли – лошо се управлявали финансите му. На Университета.

   Г-н Дянков, министре, финансисте, убедена съм, че разбирате от финанси в пъти повече от мен, в много пъти повече. Но, господин Дянков, ако наистина сте се изцепили, че не препоръчвате да се учи в СУ, държа да Ви кажа, че сте направили голям министерски гаф.

Защото – едно е да подкрепите студентите в желанието им за реформа на образователната система, едно е да припознаете протеста им като логичен, навременен и ефикасен начин за раздвижване на задрямалата бюрократична машина на българското образование, а съвсем друго е да изтърсите „не препоръчвам да се учи в Софийския Университет“. Защото семантиката на подобна изцепка носи едно съвсем различно послание, дискредитиращо не финансовото управление на институцията, а нивото на знания, които се добиват във въпросното учебно заведение. „Някои студенти в някои университети, които не са стопанисвани добре, имат право да протестират и трябва да протестират, но те трябва да питат управлението на техните университети къде са тези пари“ – сте заявили също, господин министре. О.к. – съгласна съм. Но искам да Ви запитам – вие къде сте в цялата схема? Имам предвид какво прави правителствената институция, за да се случи така щото да се разбере аджеба къде са тези пари? Какво прави, освен да съветва да не се учи в СУ?

   Защото и аз не препоръчвам да се живее в БГ. Знаете ли, господин министре, БГ има много лошо финансово управление. Много, много лошо. Ако не вярвате – поживейте малко там!

 

 

Автор: Бенра

 ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.