Комунистическият номер „Лайнометка“ – СЪЩО КАТО В ЦИРКА

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Комунистическият номер „Лайнометка" - СЪЩО КАТО В ЦИРКАЕдин отива при директора на цирка и му казва, че е подготвил страхотен номер.

-И какъв е номерът?

-Връзвам под купола един огромен чувал с лайна. Лампите се загасят. Отдолу един снайперист стреля в чувала с лайната. Музиката свири туш. Лампите светват. Всички зрители са оплескани с лайна. В този момент аз излизам облечен в чисто бял костюм.

 

Този номер вече няколко пъти ни го правят и ние все се хващаме. Сега, за пореден път се готвят да ни го сервират. Този път мераклиите за бял костюм са комунистите – Костадин Чакъров и Цвятко Цветков-Цветния. В предаването по една телевизия дваматаq без да имат опонент се появиха и започнаха да замерят с лайна. Най-напред подпукаха кокалите на Андрей Луканов. След това дойде ред на Иван Костов-Командира, на Румен Петков-Запалката, Бойко Борисов-Тиквата, Цветан Цветанов-Голямото ухо, после на Джордж Сорос и т.н. Към дуета се присъедини и Драгомир Драганов и така се появи вокалното трио „Лайнометка“.

То не бяха външен дълг, приватизация, банкови фалити, земеразделяне, пирамиди и сфинксове. Всичко мина под ножа! Това, за което малкото честни журналисти казват и пишат вече 20 години изведнъж беше „приватизирано“ от триото и използвано за биене в гърдите. Те двайсет години яростно отричаха за тези престъпления, а сега изведнъж решиха да ги кажат. И защо, моля ви се?

Нещата са съвсем прозрачни. Чакъров и Цветния си правят сметката да участват наесен в изборите и да станат водеща политическа сила. Откровено си го казаха юнаците и на всичко отгоре си вярват. В стила на късния „развит социализъм“ пуснаха преди дни мюрето Иво Недялков, за да подгрее публиката с прословутите куфарчета. Така дадоха старт на предизборната си кампания. При този евтин любителски спектакъл те решиха да облекат белите копринени костюми, които праха в продължение на 21 години. Смяната на черните траурни костюми с бели, обаче, няма да възкреси трупа на БКП. При това основният удар няма да дойде от дясно, а от тяхната партия травестит-БСП. Защото дръпнат ли им лявото вълшебно килимче, БСП ще се изръси и ще си счупи главата. Или каквото има там на раменете.

Всъщност, за този сценарий съм писал още през 1990 г. като най-възможен и добре проигран. Всичко, което ставаше досега у нас работеше в тази посока. И с други колеги сме говорили на тази тема и те също са мислили подобни неща.

Не оневинявам в никакъв случай новите „капиталисти“. Те един ден ще си понесат отговорностите. Дори някои вече го направиха и легнаха в цветната градина от другарски букети.

Кои са обаче тези комунисти от споменатото трио „Лайнометка“?

Костадин Чакъров беше съветник на Тодор Живков. След свалянето му написа една книга, че Живков е бил агент на Гешев. След като това не го качи на гребена на вълната, той написа контра-книга на собствената си и възхвали Тато. И аз трябва да съм толкова тъп и дебилен, че да вярвам и на двете. А аз не вярвам изобщо и на двете.

Другият солист е небезизвестният Цвятко-Цветния. Голям специалист по партийно интригантство и ходене по трупове. Направил кариера като ченге в ДС, но от партийни позиции.Стигна до зам. началник на прословутото VI-то управление на ДС и за малко да стане и началник,но времето фатално го изпревари и го срита по трътката. Когато Георги Ламбов беше гл. секретар на МВР го закачи на ДОР „Цветния“,защото знаеше какъв интригант е и, че ще направи всичко възможно да го изтласка от там. По-късно Цветния стана по-силен и реализира ДОР „Дебелия“ за Ламбов. Сега е на мода да се говори за СРС-та. Защо не били ефективни и в същото време са толкова много. Ето го отговорът на този въпрос. Защото СРС-тата не са поръчани да вкарат някой престъпник в затвора, а за компромати. Което се потвърждава и от последните дни.

Третият солист – Драгомир Драганов, дълго бе извън прожекторите и му стана чоглаво. Затова се съешиха тримата и направиха триото с това прекрасно име.

„Тримата тенори“ ряпа да ядат.

Тримата и другите зад тях разчитат на късата памет на българина. Вероятно имат право, поглеждайки назад в десетилетията.

На времето имаше един хубав лозунг-„25 години социалистически цирк!“ Това беше по повод юбилея на цирка.

Сега май трябва да издигнем лозунга „67 години-социалистическият цирк продължава!“

Ние сме зрителите и сме целите в лайна.

А трио „Лайнометка“ е в бели протрити костюмчета с дупки на коленете и мазни лекета.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.