Пазете депутатите, те са Ваши…..

Рачо ПетровКогато човек гледа цирка, наречен „Вот на доверие“ или „Недоверие“ започва да му се повдига. Оказва се, че управляващите могат да правят гаф след гаф, да провокират общественото мнение, да се подиграват с нищожните доходи на обикновенния гражданин и обещават светло бъдеще /за кой ли път/ в необозримо време и т.н. Какво пък нали това е добра храна за опозицията. Какво казах – опозиция, но къде е тя?

Един път част от нея подкрепя управляващите, тъй като са заедно в Европейската народна партия и не биха желали да бъдат забравени за поредната екскурзия до Италия, организирана от фондация „Аденауер“. Другите са удобно извинение за управляващите в момента, като че ли избирателите, довели ги на власт, са очаквали да продължат „ВЕЛИКОТО“ дело на преждеуправляващите и така до края на света за търпеливия български народ. Важното е, че като не се получава онова от популистките обещания на сега управляващите, то причината е в предходното правителство – т.е. ние искаме /или ги хващаме/, но вие ги пускате!

В някой момент – идват местни избори, избори за президент или просто поредният управленчески гаф и се явява необходимостта да се освежи народното доверие /недоверие/ с поредния вот, без значение какъв – цялото Народно събрание си „свирка“, тъй като знаят, че това е поредният балон и нищо… Да не искате да кажете или очаквате депутати-самоубийци или безработни?!! Ако случайно крехкото управляващо мнозинство започне да се клати /да пази Господ/ поради някой неудовлетворени желания, то управляващата „в сянка“ Синя коалиция /опозиция – никой не знае колко управленски постове се заемат от СДС и ДСБ, намира пъргаво решението. Ние няма да гласуваме „против“ сегашното управление, защото ще дойде „тройната коалиция„ отново, а това е против интересите на нашите избиратели. Остава да попитам – ГЕРБ и „слънцето“ ли удовлетворяват тези интереси?! Елементарната математика показва, че НДСВ не е в Народното събрание, а БСП и ДПС заедно нямат 50%+1, за да се сбъднат поличбите на г-н М. Димитров. Тогава каква е причината за „Въздържал се„? Вероятно европейските „влъхви“ от Брюксел – спомняте ли си как г-н Мартисен /ЕНП/ проповядваше за ГЕРБ, но къде е той сега? Може би сметките показват, че при едни нови парламентарни избори много от сегашните народни представители ще останат безработни? Е, това е сериозен довод!

Тук обаче трябва да приземя някои нашенски „европейски народняци“. В съседна Гърция се появиха лозунги от типа: „Тихо, да не събудим съседите“! По същество сигурно имат основание, след като у нас не се намира власт и синдикати, за да поставят на място гръцките инвеститори, експлоатиращи работната ръка у нас от 12 до 15 часа дневно срещу 200 лв. месечна заплата, а банковата дейност е 30% в ръцете на гръцките банки, допуснали заедно с управляващите от „Нова демокрация“ над 300 млрд. евро държавен дълг. Не е възможно да произвеждаш земеделски /хранителни стоки и услуги / туризъм и при 1.5 пъти БВП в сравнение с нашия, да имаш 3-4 пъти по-висока заплата, при това 13-14 заплата и пенсия. Сравнете тези заплати с заплащаните у нас от гръцките фирми месечни заплати и се запитайте къде са нашите народни избранници. Тогавашната гръцка опозиция, сегашните управляващи, се съгласяваха с тази популистка политика, като социално удобна, но днес трябва да се сблъскат с реалностите. Сега стана известно, че гуверньорът на гръцката национална банка е предупреждавал още преди 5-6 години за очевадните дисбаланси, но ЕНП и самият Барозу са си затваряли очите, но днес Гърция е изправена пред държавен банкрут, а гръцкият народ лице в лице със своите избранници. Те също са се грижили за неговото добро, така че сметката отново да се плаща от данъкоплатеца. Всъщност какво е това“ животно“ данък, данъкоплатец питат съседите?! Изведнъж излезе, че Гърция по спешност трябва да приватизира /разбирай да продаде/ държавна собственост за 50 млрд. евро, която фактически съществува, за да покрие част от борчовете си. Как така? Значи Гърция има многомилярдна държавна собственост, над 100-хилядна армия /интересно с какви цели/, но никой не е посмял да дава /натрапва/ виждания, които може би щяха да бъдат по-изгодни на гръцкия народ? Нека не се връщам много назад и ви припомня въпросът „Северна Македония“ и все още висящият проблем с наименованието на Македония. Ще бъде неприятно за депутатите на съседите ако гръцкият народ реши да им потърси сметка. Представяте ли си какво нахалство?! Това въпреки всичко може да се окаже логичен завършек пред фалита, а у нас?!!

Може би е логично българският избирател да се обедини от лозунга – ДА ПАЗИМ ДЕПУТАТИТЕ, ТЕ СА НАШИ ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА!

Последната изненада, господа депутати /от опозицията/: На съвещанието на държавите – членки на ЕС се оказва, че парламентарната Р. България има нов зам. министър председател и министър на финансите – г-жа Боряна Пенчева, досегашен зам.министър на финансите /виж Приложението от ЕС – списък на участниците от срещата 22-23 юни в Брюксел на ръководителите на страните – членки/. Какво става господа, и това ли е част от бутафорното ви участие в работата на Народното събрание?

 

 


 

ЕС – списък на участниците от срещата 22-23 юни в Брюксел на ръководителите на страните – членки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.