Полуистина и манипулацията около Проекта „Бойко Борисов“

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Партийният дом

Най-напред да кажа – не вярвам в безпристрастните и безкористни анализи, правени от личностите гравитиращи около т.нар. кръг \“Нова зора\“, което автоматично прави тези анализи и размишления – подозрителни и тенденциозни за мен. Най-малкото те целят да се скрие истината зад полуистини и по този начин се хвърлят в заблуда четящите ги симпатизанти и съмишленици, които са и без това достатъчно объркани от клишираща разума им идеологемност.
Всъщност това е едно пространно и доста претенциозно представяне на книгата \“Тайният проект Б. Борисов\“.
Авторът й Григор Лилов борави с много информация и анализира връзките между парите, креатурите на тайните служби и източниците на задкулисната власт, които определят посоките на развитие на политическия живот у нас.
Спомням си, че преди 10 ноември’89 той беше кореспондент на в. „Стършел“ в Пловдив, но в. „Стършел“ по онова време беше орган на ЦК на БКП, което подсказва, че позиционирането му като такъв не е било никак случайно.
Да приемем, че е бил от душа и сърце изпечен хуморист във време оно, без да поставяме под въпрос нито за миг неговата безкористност и необвързаност с някакви невидими за обикновения човек структури и влияния.
Не искам и не мога да оспорвам фактите, които са посочени в тази статия.

Само смея да забележа една тенденция в нея, която е нейната основна цел, смисъл и съдържание – да се представи соя, личността и политическото съдържание на индивида д-р Б. Борисов в съвсем различна от действителната светлина и най-вече като плод и резонанс на някакви западни господари; правят се неуместни внушения за мнима конфликтност с личности и политически тенденции в България.
Най-важната цел на това писание е да се игнорира всякаква мисъл, че „Проекта Бойко Борисов“ има нещо общо с задкулисната игра на змиярника от невидимите, но ясно осезаеми властови центрове в БСП.
Прави се забележително усилие да се скрие факта, че при реализирането на „Проекта Бойко Борисов“, той е в зависимост и в пълно подчинение от истинските инвеститори в него – най-големия собственик и икономически фактор у нас след държавата – руските икономически колонизатори.
Никъде в писанието не прочетох анализ за причините за едномесечното общо гостуване на д-р Б. Борисов и Г. Гергов в Москва няколко месеца преди парламентарните избори, за което знам от откъслечната информация изтекла в медиите. Нито пък някой разбра за причините и резултатите от този воаяж.
Колкото да се взирах и да търсих – не намерих нито ред, мисъл и подсказване на икономическите и политическите влияния върху личността на д-р Б. Борисов, определяни и реално съществуващи следствие фактора Четворен член и свързаните с него енергийни проекти на Кремъл у нас и най-вече за проекта за строителството на руската АЕЦ Белене. Сякаш той се потулва или не съществува.
Не знам това ли цели самата книга, но за статията презентираща книгата съм напълно убеден.

 

 

 

Photo: Нашето детство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.