АЛЧНО ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ И ТОВА НЕ ВПЕЧАТЛЯВА ПОЧТИ НИКОГО

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ЗАЩО ДОПУСКАМЕ СЪЩЕСТВА С МИНАЛО ДА НИ МАНИПУЛИРАТ? КАК ПАРТИЯТА-ДЪРЖАВА ИЗПОЛЗВА СВОЯ ИНСТРУМЕНТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, ЗА ДА УВЕКОВЕЧИ СВОЯТА ТОТАЛИТАРНА ВЛАСТ? ПОКОЛЕНИЕТО, КОЕТО НЕ ПРОЯВЯВА ИНТЕРЕС КЪМ МИНАЛОТО И ДЕКОМУНИЗАЦИЯ, СЕ САМООБРИЧА НА ИЗЧЕЗВАНЕ

Съжалявам, че започвам само на пръв поглед нескромно, но защо да укриваме истината.

Когато през май 2007 г. ми дадоха думата като водещ на предаването „Диагноза” в пловдивската телевизия „Евроком-БГ”, прогнозирах: Или България ще бъде първата държава, изключена от Европейския съюз (ЕС), или това обединение ще се разпадне. Имах множество аргументи. Днес те са поне двойно повече. Разбира се, предаването бе спряно и едва ли има шанс отново да проговоря пред по-масова публика. На това съм свикнал. 

Ченгетата и комунистите винаги имат трибуна (

справка – Георги „Алберт” Коритаров, Цоня „Лора” Събчева, офицера Велизар Енчев, Огнян Стефанов, офицера Стефан Солаков, Иво „Ивайло” Инджев, офицерката Нина Спасова, Кеворк „Димитър” Кеворкян, Пенчо „Максим” Ковачев, Иван „Талев” Гарелов, Тошко Тошев, Божана „Цветанова” Димитрова, Петко Бочаров, Борислав „Красимиров” Джамджиев, Васил „Хермес” Станилов, Николай „Благовест” Конакчиев, Андрей Райчев, Вечеслав „Радев” Тунев, Димитри „Стефан” Иванов, Огнян Минчев, Иван „Огнян” Гранитски, Евгений Дайнов, Тома Томов, и т.н.).

Докато при честните гласове това става случайно или по изключение.

(Никога не съм бил член на БКП или БЗНС (СДС, ДСБ, НДСВ…) и по никакъв начин не съм сътрудничил на никоя тайна служба – тукашна или задгранична). Такъв е и случаят с електронната медия „Форумът”. (Да ме прощава нейната собственичка, която тъй любезно ме покани, но за сведение на читателите-провокатори – пиша напълно доброволно и безплатно.)

И така, предвидих, че ще ни изритат от ЕС или на самия него зле му се пише. И не щете ли, в неделя, на 14 февруари 2009 г., парижкият всекидневник „Монд” предупреди, че е напълно възможно Европейският съюз да приложи крайни мерки спрямо България, които могат да стигнат до там, че тя да се окаже първата страна, изключена от тази организация. В основата на прогнозата на коментатора Франсоа Фризон-Рош е пълната незаинтересованост на българската правосъдна система да възцари закона у нас. Като примери са посочени случаят с оправдаването на убийците на Мартин Борилски, предизвикало вълна от обществено възмущение във Франция и никакво в България. Липсата на поне един осъден за т. нар. знакови поръчкови убийства, например тези на бащата на криминалния преход Андрей Луканов и на неговата рожба, милиционера-банкер Емил Кюлев. Доведеното до задънена улица дело за източването на столичната общинско-държавна фирма „Топлофикация”, която, от своя страна, ограбва гражданите в полза на шепа бандити, облечени във власт. И въобще пълният отказ на прокуратурата да запретне ръкави и да започне да действа. (Само вижте кой е главен прокурор и сравнете действията му с публикациите на политическия затворник на комунизма и висококвалифицирания юрист Янко Янков, когото при избора на потомствения номенклатурчик Борис Велчев предложих за негов конкурент на тази длъжност. [Вж. Ianko Iankov].) Овластените дори не обърнаха внимание.

И се връщаме към сваленото телевизионно предаване „Диагноза”. Освен останалите коментари и разследвания, в него за пръв път прозвучаха подплатените с документални доказателства обвинения спрямо Мария Мургина за нейното участие в източване на ДДС на сума от близо 180 милиона евро в качеството й на някогашна счетоводителка на видинска фирма, извършвала фиктивен износ на цигари. В далаверата са замесени Стефан Каменов, приятелят на Надка Михайлова, белоградчишкият другар Светлин Нейнски, самото „свето” семейство Елена и Иван Костови и пр. Вместо сега Цанко Димитров – човекът, който пръв повдигна булото на забравата над това престъпление, да получи заслужено признание, той е подложен на притеснения тъкмо от прокуратурата. В качеството си на бивш заместник-началник на Икономическа полиция към РДВР – Видин, той е свикнал да борави единствено с документи. След като го уволниха, опитаха се да го съдят, даже да го изкарат „невменяем”, той издържа, надделя и продължи да се бори с несправедливостите. За благодарност за своята почтеност и гражданска непримиримост сега дочака поредните изтезания.

Пиша всичко това, за да съобщя: Благодарение на зрителя Митко Русков от Германия, запис от изявата на о.р. подп. Цанко Димитров в бившето предаване „Диагноза” достигна до заместник-председателя на Европейската комисия Жак Баро. От второто му писмо до г-н Русков става ясно, че сигналът, тръгнал от „Диагноза”, е постигнал ефект. Е, как да оставят на спокойствие Цанко Димитров и моя милост? Пречим, но и нещо повече – вредни сме за старата номенклатурна класа, която продължава да ръководи България. В медиите трябва да се въртят сапунени сериали, чиито сюжет е как бившата ортодоксална комунистка Б.Б., напуснала МВР, за да не зареже любимата си БКП, днес… „мрази комунистите”?! И тази доказана и в американския печат мутра заблуждава пълната с потомци на номенклатурата зала в Чикаго. Вместо да се заровят в миналото на столичната кметица, която сама си бе признала как е нарушила закона, я изкараха… „ксенофобка”! (Охранителната й фирма „Ипон” е създадена в нарушение на тогава действащите закони от някогашния кръг, условно наречен „Банкя”, а днес познат като „Монтерей) А далеч по-интересно е нейното признание, че е просто вещ – предмет за размяна. Кметицата разказала пред водещите се за имигранти бивши комунисти и ченгета, намерили приют отвъд Океана, как навивала бившия Симеон ІІ да даде на БСП Министерството на отбраната, а да запази МВР. В него той щял да си царува. Което е признание, че бил готов марширувайки да служи като част от понастоящем тъй ненавижданата от него тройна коалиция. И дори да отдава чест Догану, мандатоносителю и Станишеву. Цитирам:

„Царят не бих го споменал, защото той си има личен интерес, който си го гледа. И ако някой е предаден, то съм аз и такива като вас. Защото, когато ме даде на Румен Петков да съм му главен секретар, аз отидох при царя и му казах: Аз не мога с тея да работя. Всъщност истинският създател на ГЕРБ е Румен Петков. Защото, ако не беха сложили техен министър, сигурно щях да марширувам още по плаца. Царят ме жертва. Ходих, молих му се да даде военно министерство, да вземе вътрешно, за да мога да остана… Затова не го броя”, каза кметът.

Никой ли не се впечатлява, че тази тирада е изречена от бившата лична телохранителка на Тодор Замфиркьов-Живков? Стенограмата е запазила правоговора на тази рожба на генерал Любен Гоцев. Не го казвам аз. Твърди го масонът Цвятко Цветков, пише го и Юрген Рот. (Относно принадлежността на Цвятко Цветков към масонството, вж. Недю Недев – „Българското масонство (1807-2007”, ИК „Хермес”, София, 2008 г., стр. 441.) А джобният Костов генерал Атанас Атанасов дори определя Б.Б. като „скрития кон на БСП”. Което не пречи на софийската кметица да преговаря с ДСБ. Поне такова е направеното от нея в Чикаго признание. Макар и да критикува Костов като нерешителен, Борисов похвали първите две години на неговото управление и разкри, че готвят коалиция:

008

„Ако има нещо радостно, то е, че сега с Костов намерихме общ език. Даже това българските медии не го знаят. Направихме няколко срещи. Общият противник е ясен. Толкова ги мразя комунистите, че за десните дума не казвам.”

Впрочем откровенията на Б.Б. ме наведоха на асоциацията с друг предмет, издигнат до равнището заместник-председателка на Министерския съвет. Става дума за другарката Меглена Плугчиева. Преди време Жорж Ганчев разказа в интервю как преди десетина лета Георги „Гоце” Първанов обещал на агент Жорж подкрепа за неговия Бизнесблок. Като вещ щял да прехвърли от партията-майка в БББ тъкмо другарката Плугчиева. Същата, която по спомените на масона Вежди Рашидов пред в. „Труд”, впоследствие в качеството си на посланичка в Берлин минала под командването на другаря Тошков – на пръв поглед само домакин в мисията, но… съпруг на другарката Емел Етем-Тошкова. – доверената Доганова вицепремиерка. (Относно принадлежността на Вежди Рашидов към масонството, вж. Недю Недев – „Българското масонство (1807-2007”, ИК „Хермес”, София, 2008 г., стр. 428.)

Защо ни се случва всичко това? Умеем ли да събираме информация? Знаем ли да четем между редовете? И въобще интересува ли ни онова, което става и то на фона на събитията в света? Моят отговор на всички изброени въпроси е утвърдителен. А вашият?

Преди няколко дни се запознах с изявления, на които навярно повечето от вас или не са се натъкнали, или не са забелязали или с лека ръка са подминали. Защо не са ви впечатлили? Ами това е рефлекс, чувство за истина. Изказването е на някой си Емил Темелков, представен като „скандален телевизионен водещ”, „лидер на Земеделския народен съюз „Никола Петков и като близък приятел на Иво Карамански и Васил Илиев. (Вж. Дани Златанчева – „Васил Илиев командваше ВИС от дома на Пачеджиев!” „Уикенд”, бр. 7, София, 14 – 20 февруари 2009 г., стр. 16-17.) В интервюто четем:

„Иво [Карамански]… си имаше концепция, която казваше и на останалите момчета: „Приемаме да служим на генералите. Правим каквото ни кажат. Отчитаме хикс процента, останалото е за нас.”

Сега предлагам да върнем топката малко повече от деветнадесет години назад, както се изразяват спортистите. В края на 1989-а и в самото начало на 1990 г. се провежда заседание на Колегиума на МВР. На 10 януари с.г., на дванадесетия ден от началото на заседанието, думата взима тогавашният заместник министър на това все още всяващо ужас силово ведомство, генерал Любен Гоцев. Ето какво заявява като програма – неотменим постулат, своеобразен закон, по-сетнешният министър на външните работи във второто Луканово правителство (подч. мое):

„Според мен това е един исторически колегиум на МВР, около 12 работни дни, грубо казано, изразходвахме до този момент. Той може да не е исторически, но ние с вас носим пред партията до 15 т. м. отговорност за това, което ще решим тази вечер. Аз се питам и към всички го поставям този въпрос: можем ли ние на 14 извънреден конгрес програмата на БКП да предложим нещо, което да влезе в историята на нашата партия, свързано с националната сигурност на НРБ? И ако можем какво можем да направим още тази вечер? Реорганизация, структури, нови подходи, ново политическо мислене? Тук се изказаха ценни мисли, дайте да работим конкретно и делово. Всичко не сигурно е идеално. Може да се отработи, да се прецизира, ние нямаме време да губим… Всички не спим и всички се вълнуваме и нека да направим още тази вечер нещо, да влезем скромно така да се каже в историята на БКП, да спасим тази партия. Ние имаме три задачи: да оцелее партията като цяло, да не се разцепи на пет крила, да спечелим изборите поне с 50 плюс 1, т. е след шест месеца да сме все още на власт. Аз се боя от това, което четем ежедневно. Много ми се иска да излезем с конкретно предложение тази вечер. Да не продължаваме да дискутираме теории, да се занимаваме с емоции. Нямаме право да продължаваме тази форма на разговори. Другарю Семерджиев, дайте да видим съвсем конкретно какво трябва да се направи. Утре сутринта трябва да сме готови да влезем с конкретно предложение в Политбюро. На 15. I. влиза чл. 1, ние вече не сме управляваща партия, запомнете го това! И тогава няма да може др. Петър Младенов да извика др. Семерджиев и да му каже вземи този и този на разработка. Дайте си ясна оценка. Ние ще служим на Политбюро, но не можем официално, ще искаме разрешение от прокурора, съдия. Ето нашите работници не искат да четат писмата, връщат ги обратно, докладваха ми, че 10 работници искат да напуснат Втори отдел. Да не говоря за другите неща, които стоят в Шесто, хората стоят на тръни и не знаят къде ще отидат и какво ще правят. Ние сме хората, които ще решим съдбата на това ведомство. МВР ако трябва да го ликвидираме, ако трябва да направим две нови служби, наравно с Шесто и на УБО трябва да му търсим бъдеще. Утре ще чуете съвсем нови неща, които България не е очаквала. Времето ни пришпорва и трябва да действаме тази нощ. Утре ще бъде късно.”

Те, болшевиките, явните и тайните милиционери, са „националната сигурност на България”. И продължават „да служат на Политбюро”. Не „ликвидираха МВР”, а го утвърдиха в действаща алчно червена мафия. Признанието на „скандалния телевизионен водещЕмил Темелков е вярно, но донякъде. Тъй като неговият хоризонт явно е доста ограничен. Няма съмнение, че организираната престъпност бе създадена от генералите. Както и това, че те я ръководят. Ала някъде над тях, по-високо дори от Любен Гоцев, стоят истинските кукловоди, тези от Политбюро. Цялата държава, която всъщност представлява една машина за престъпления, е впрегната да им служи. Според директивата на генерал Гоцев – чрез „разрешения от прокурора, съдията”. Ето защо ни се струва, че съдебната система не функционира. Това е неточно наблюдение и погрешен извод. Тя работи перфектно, но не в полза на народа, а на Политбюро и на неговия обслужващ персонал. Всъщност самите нейни институции – следствие, прокуратура, съд, са нещо като продължение на УБО – слуги на онези от Политбюро и на техните потомци.

Не случайно бившият келнер на висшата номенклатура, офицерът от ДС Красимир Гергов, върти на малкия си пръст почти всички медии у нас. Послушниците на МВР и ДС от „Магурата” станаха „водещи бизнесмени”. Типичен пример е другарят Васил Божков, влязъл в западните медии с многозначителния си прякор Черепа. Сорос и приятели може да са всякакви, но чак Черепи… А в цитираното интервю този Емил Темелков споменава, че е давал пари на момчета, които тогава били „бедни, за да правят чейнджа, да си въртят „куклите”. Давал съм пари и на Димата Руснака, дори на съпруга на депутатката Жени Живкова – Андрей.

Вярвате ли, че е възможно споменатият „Череп” да е по-богат от представителите на семейство Живкови? Този Андрей, също наричан Руснака, е монополистът на вноса на всякакви железа от Русия и Украйна – тръби, прокат, какво ли не. Фирмата на другарката Живкова е главната изпълнителка на държавните поръчки в сферата на най-масовата конфекция – униформите на магистрати, спортисти и пр. Защо не се запитате как е възможно уж редови пенсионер, какъвто се води зетят на правешкия каскет, да живее като Крез, ако не е приказно богат?

И не вярвайте в легендата за бедния Тато, дето имал едни закърпени чорапи. Тази легенда идва от инсценирания труп на Хитлер. Когато на офицерите от отдел СМЕРШ на НКВД подхвърлили изгорените останки, уж принадлежащи на „мъртвия” фюрер, с изумление установили, че той бил обут със… скъсани чорапи. И по собствените им признания, престанали да вярват, че трупът действително принадлежал на водача на Третия райх.

Всички сме наясно, че онези, които преди 65 лазарника национализираха, сетне „приватизираха” ограбеното от истинските собственици и от народа имане в своя и на тайната им организация полза. И това не е конспиративна теория. (Впрочем тема, с която предстои да ви занимая.) През октомври 2007 г. един от посветените, бившият министър на отбраната в кабинета на Симо, другарят Николай Свинаров, заяви в интервю за в. „Политика”, че Държавна сигурност продължава да ни управлява. (Вж. Лилия Гюрова – „Крайно време е Държавна сигурност да спре да управлява България”, в. „Политика”, бр. 182, София, 12 – 18 октомври 2007 г., стр. 21.) И в него дава част от диагнозата на причините, поради които всичко това все още виси над главите ни:

„Чета едно изследване, в което се казва, че около 30 процента от българските граждани се интересуват от темата за отварянето на досиетата и около 70 процента не се интересуват. На мен това никак не ми харесва. Не ми харесва, защото ми се струва, че е крайно време през 2007 г. държавата да спре да се управлява от ДС. А това може да стане само, ако в ръководствата на тези служби няма представители на ДС.”

Не само че уж новите служби бъкат от стари ченгета. Кукловодите от Политбюро и техните външни настойници постигнаха нещо далеч по-страшно. Първо, проточиха темата за декомунизацията и т. нар. досиета, докато хората не потънаха в такива проблеми, че да станат безразлични към нея. Сетне наченаха нейното развитие по толкова фалшив и бутафорен начин, че снижиха дела на интересуващите се до нищожните максимум 30 на сто. Накрая, но съвсем не на последно място, с разтягането и отдалечаването в годините на този насъщен проблем за обществото, за неговото освобождение от страха и развитие, изчакаха раждането на поколение, на което тази тема изглежда странна, чужда и безсмислена. И тъй като родителите на тези млади хора или са били заразени с болшевишкия бацил, или не са намирали време да изяснят въпроса, днес берем ужасяващите плодове на това безразличие. А то неизбежно ще ни отведе в небитието – като народ с възможности да изгради своя свястна държава. Без всеобхватна декомунизация е невъзможно да прережем пъпната връв на нашенската алчно червена мафия с онези тайни световни структури, които някога я спуснаха тук. Затова неотдавна с оправдано за самия него самочувствие лидерът на „ЕвроромаЦветелин Кънчев предупреди в един седмичник, че след две десетилетия ни очакват повече от 3 милиона бедни и неграмотни цигани. И това прозвуча като заплаха, като сериозна опасност за онези, които се усещат потомци на Атила и рода Дуло. Ако в последните изречения се крие някаква ксенофобия, тя е от страна на циганския барон, а не на моя милост.

Декомунизация му е майката! Декомунизация, включваща задължителна лустрация и конфискация. Отдавна съм подготвил проектозакона, както и скелета на една нова, по-близка до демокрацията Конституция. Нисшите членове на БКП няма за какво толкова да се притесняват; те ще бъдат само одраскани. А номенклатурата… Ама кой да проумее? Затова повечето отказали се да мислят нашенци ще продължат да дирят поредния „спасител”. Та по този начин със сигурност да се закачат на въдицата, хвърлена от кукловодите от Политбюро. А отгледаните от тях „политолози”, „социолози” и „журналисти” ще подгряват тигана, в който за пореден път да изпържат т. нар. общество.

Впрочем, всекиму според вярата.

София, 14 февруари 2009 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.