Широко затворените очи на Военна прокуратура

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Освен дуото „Орешарски – Мургина“ и военният министър Цонев не обича ведомствените ревизори

То бива бива, ама бивол за мезе не бива. Точно това обаче се случва в най-бедната държава, влязла явно по милост в семейството на бяла Европа. Доказателство е последният позорен екшън, сътворен от българската държавна администрация. Да се краде от хазната, като се прибира данък добавена стойност с покровителството на висши чиновници от ключовото Министерство на финансите, ако не и под егидата на самия министър – таково чудо няма и в Гинес.

На нашите юнаци не им стигна далаверата с европейските пари по способа – „батко на братко“ и понеже тези пари не дойдоха преди изборите, въпросните герои започнаха безнаказано да източват с пълни шепи държавния бюджет. Не случайно за негов „страж“ бе сложена старата данъчна кифла Мургина. Ако не беше ЕС и досега нямаше да се предприемат мерки по отношение на тази скандална кражба, безсрамно организирана от висши представители на държавата. Чак сега обществото разбра, че Мургина без никакво колебание е съкратила на бърза ръка всички вътрешни контролни органи в подопечната й НАП.

Естестевено с багословията на „най-добрия за сезона“ финансов министър – г-н Пламен Орешарски. Така се прави в борбата с корупцията – като се краде в големи размери и за кратко време се премахват всички неудобни ведомствени ревизори. контролни органи. Челният опит обаче принадлежи на новия министър на отбраната Николай Цонев, известен повече като „Ники баничката“. Същият доста по-рано от колегата си Орешарски приложи „антикорупционната“ хватка като още на 1 август 2008г. съкрати цялата дирекция „Финансово контролна дейност”. Защото докладите от извършените проверки на нейните служители хич не бяха лицеприятни, особено за новия министър. От извършени 6 проверки на г-н Цонев в битността му на изпълнителен директор на ИА ”Социални дейности”, вътрешноведомствените ревизори са констатирали редица нарушения и безстопанственост при управлението на поверените му държавни активи. В дългия списък влизат подписани договори за съвместна дейност на обекти, собственост на МО – ресторанти и барове в София, Боровец и Рибарица, отдадени под наем за жълти стотинки, договори за снабдяване на всички почивни бази на МО от един доставчик, без проведен търг по Закона за обществени поръчки, прехвърляне на правото на ползване на спортни имоти на МО и собствеността върху движими вещи на ИА”Социални дейности” на частна спортна организация, на която пък г-н Цонев е председател.Под всички тези „изгодни“ контракти, въпреки многото си дипломи за висше образование и следдипломна квалификация, най-отговорно се е подписал Николай Цонев, заел впоследствие – дали за награда, и поста министър на военното ведомство. Ама за това си трябват специални качества на тиловак, натрупани с години военна служба, които политиците от НДСВ веднага са забелязали и респективно са харесали полковника от резерва Цонев за министър на отбраната. Може би докладите за тези нарушения, които бяха изпратени на Военна прокуратура, но бяха оставени без последствия, сега – по примера на данъчните служители, следва да се изпратят в Брюксел. За да стане пълен циркът с кадровите решения на любимата на целия български народ тройна коалиция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.