Усмихни ми се!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Усмихни ми се! Като оцелял микроб, като котка в засада, като широко отворена врата на хладилник, пълен с бира! Заслужавам да бъда щастлива заедно с теб!

 

Навести някой приятел

Вчера за малко щях да забравя да ида при Ники. Знаем се от сто години, искаше да ми даде някаква книга, преди да замине за Измир. Не беше нарочно – просто пихме с колегите бира и аз изядох всички препечени картофки. Закъснях с цял час. За награда получих цяла купичка от току що сготвената супа топчета.

Знаете ли, че от три месеца не съм яла нищо топло? Вкъщи съм сама и в хладилника ми има само маслини, половин кренвирш и любимия ми мармелад от шипки. После Ники отнякъде извади шоколад. Добре де, оставих две парченца и на него. Бях щастлива.

   

Направи магия за любов

Случвало ли ти се е да останеш сама в къщи, в плен на мързела и студа? Да, и на мен.

А знаеш ли коя е любимата ми част на филмите? Финалните надписи – тогава пускат музиката на воля, увеличавам и започвам да танцувам. Последния път, когато вилнях така разлях една чаша с вода. Вдигнах я от пода и я подхвърлих като детска играчка. Вътре имало още няколко капки, те уцелиха крушката и тя, естествено гръмна. Сега си светя с телевизора. А филмът беше любовен и имаше хубав край. Всички бяха щастливи.

 

Ходи винаги с удобни обувки

Обожавам да танцувам. Не знам стъпките на салсата перфектно, но това проблем ли е? Почти всяка събота ходя в някой латино клуб и с мен идва едно момче. В тези клубове винаги има негри, и скоро даже започвате да си кимате за поздрав. Последната събота един от най-редовните ме покани на танц. Казваше се Кейси. На почти идеален български ми се извини, че досега не е танцувал с мен, макар, че отдавна ме наблюдавал. Притеснявал се дали приятелят ми няма да се разсърди. Много се смях, защото въпросното момче не ми е гадже. Обещах си следващия път да ида с някоя приятелка. Така де, как иначе някой латино-звяр ще се престраши да танцува с мен?

 

Не затваряй прозорчето в банята

Поне така прави най-слънчевото момиче, което познавам. Един ден ми звънна по телефона и каза: “От утре си имаш котка!” Ден преди да се изнесе от квартирата си влязла в банята и намерила малка сива топка, която упорито разхождала сапуна из пода. Това беше най-щурата котка, която някога съм имала. Не остана здраво перде от нея, правеше тегели даже по тавана. Един ден се прибрах и заварих съквартирантката ми да се гримира на свещ. Оказа се, че Лиска е скочила върху прекъсвача за ток. Нямах избор, подарих котето на един стар продавач на вестници. Той го гушна в шубата си и аз наистина никога няма да забравя усмивката му.

 

 

Направи си гнездо

Вечер си връзвам косата на най-безумния кок, който някога сте виждали – приличам на гнездо на щъркели. Слагам една стара карирана риза и нахлузвам най-износения си анцуг. Не съм сигурна, че внушавам доверие с този гаменски вид. За всеки случай пускам на макс Rammstein. Не знам какво си помислиха полицаите, когато миналата седмица дойдоха у нас в десет и половина вечерта. Търсеха стрелец. Някой беше уцелил с куршум автобуса, който се движи по шосето на две крачки от моята тераса. Почти ми повярваха, че не съм имала мъже на гости в последния половин час. Върнаха се втори път и провериха терасите. Казах ли ви, че единият полицай имаше най-слънчевите сини очи?

 

Повярвай ми и направи поне едни от тези неща

Купи си панталони с много джобчета. Няма нищо по-хубаво да ходиш по улиците с ръце в джобовете. И от време на време да намираш забравени два лева.

Усмихни се на хората в автобуса, затънал в задръстването. Заслужават да видят нещо слънчево. После пак можеш да продължиш да прескачаш небрежно локвите.

Спри за половин минутка пред витрината на някоя баничарница. Не знам дали знаеш, но когато човек дъвчи изглежда доволен и щастлив от живота. И не забравяй да си купиш боза ако обичаш.

Винаги носи шепа бонбони. Сигурна съм, че всеки ден срещаш поне 10 човека, които умират за сладко и дори не знаят, че виолетките още се произвеждат.

Ако искаш да видиш нещо забавно просто погледни към покривите на сградите. Знам, че обикновено си гледаш в краката или зяпаш мацките. Ще останеш шашнат колко интересни неща има там горе. Забравени антени на телевизори, гнезда на лястовички, изоставени тераси, затрупани със съкровища. А, и затворени кучета, които лаят и искат да ги разходят.

Кога за последно ходи да видиш баба си? Днес отстъпих място на една старица в автобуса. Почти се стреснах, когато тя ме дръпна за ръкава и с чисто новото си чене изтрака: “Благодаря ти, по това се познават добрите хора!”

Нямам доказателства дали съм добър човек. По-скоро не, защото винаги нагло омитам препържените картофки в чуждите чинии.

Затова пък ти подарявам усмивка – като оцелял микроб, като котка в засада, като широко отворена врата на хладилник, пълен с бира! Заслужаваш да бъдеш щастлив заедно с мен!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.