Държавата срещу гражданите

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Държавата срещу гражданитеПокрай трагедията в Катуница и безпомощността на жителите му срещу безобразията на фамилията на т.нар. „цар Киро“, за пореден път става ясно, че истинските проблеми винаги се трансформират в измислено и дирижирано задкулисно “етническо“ или някакъв друг вид „напрежение”. Разбира се, не може да се мине без платените банди, готови да рушат, чупят, бият, палят и прочие специалитети. Добре познати похвати от палежа на Партийния дом, атаките срещу Народното събрание през 1997 г., провокациите на 14.01.2009 г. … Сега ни ги представят като футболни запалянковци.

Сигурно вече и децата се смеят на ръководството на МВР – министърът Цецко- кандидат за д-р на физкултурните науки и неговият главен секретар Калинчо, запомнен с перфектното си раболепие пред пожарникаря-професор и министър-председател.

През циганските махали минават протестни шествия. Колко удобно! Какво рамо на главния прокурор, който се сети, че имало чл. 162 и чл. 163 от Наказателния кодекс на РБ! А комерсиалното адвокатче, оглавяващо Български хелзингски комитет (Йонко Грозев) даже написа похвална статия в “Дневник” по този повод.

Е, как да не се срамуваме от управляващите, правозащитницит е и поддържащата ги медийна клика? Къде бяха тези господа – от министър-председателя до патетичния правозащитник, когато циганска тълпа преди време крещеше в Западен парк в София, че ще избият българите и ни наричаха как ли не?

Много по-адекватно щеше да бъде, ако ББ вместо да тича да открива стадиони и четири дни след случилото се да се появява от немай къде в Пловдив заедно с Гоце, беше обяснил защо нищо не е направил за решаване на циганския проблем. Днешните цигани са по-неграмотни от дядовците и бабите си, живеят на социални помощи, криминализират се масово, за тях закон са разпорежданията на техния “цар” и решенията на мешерето. Впрочем, рецидивистът Киро, заедно със семейството си, бил отведен от българските власти на “безопасно място”. Ако е вярно, че и мебелите от дома му са били изнесени преди палежа, трилърът става още по-жалък.

Присъдите му преди 1989г. (седем, ако не греша бройката) явно са му помогнали в т.нар. „демокрация“ да получава специални разрешения за колите си, да придобива огромни общински имоти, да се радва на данъчно, полицейско, прокурорско и съдийско отсъствие. Колко жалби за произвол, тормоз и заплахи са подадени от жителите на Катуница срещу дерибействата на циганската знатна фамилия и са останали без резултат? Кои са длъжностните лица, които не са изпълнявали законовите си задължения в продължение на години? А и има ли парламентарно представена партия, която да не е разчитала и да не разчита на платен цигански вот?

И какъв прекрасен международен синхрон – в Сърбия и Чехия с днешна дата пламват подобни конфликти!

Да не би управляващите да искат да ни кажат, че чинопоклонно трябва да търпим циганската престъпност и хулиганските банди в името на етническия и гражданския мир? Защото, ако циганският проблем през последните 22 години беше на дневен ред, мафията щеше да пострада, а гражданите да спечелят. Но за такава фантастика в реалността няма място.

 

 

 

 

Photo: Sofia Photo Agency, Надя Коцева, Юлиана Николова  

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.