Вонята от сагата Гриша Ганчев

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Бойко Борисов Владимир Путин    Продължава широко рекламираната тв-сага за „борбата“ с организираната престъпност в България. С какво „бизнесмена“ Гришата Ганчев е по-малко различен от героите в дългия списък от рожбите на пост комунистическата ни действителност не е ясно, но 200-те хил. лв от ДДС, за които го обвиняват, отговарят на далавера за 10 млн, а те за него са джобни пари, което само подсказва за огромния размер на щетата нанесена на хазната и на всички нас.

     Друг е въпросът, че двойката ББ+ЦЦ=ВОЛ прави избирателно прочистване на фигурите  финансиращи БСП по места и по този начин си осигурява изхода от предстоящите избори.

     Лично аз очаквам още подобни успехи в „борбата“ му с организираната престъпност насочени към личности от „бизнеса“, които не са от кръга на неговите „котараци“ защото те му носят широкоспектърни дивиденти  в няколко направления:

            – показност пред ЕС за получаване на конграджълейшани и постигане на заветната му мечта за влизане на страната в шенгенското пространство;

            – разширява мита пред избирателите у нас за решаване на проблема с престъпността и отклоняване на общественото внимание от проблемите с наркотрафика, митническите далавери, трафик на хора и органи, кражбите на евросредствата и т.н.;

            – ограничава влиянието на непокорните лично нему олигарси;

            – отваря пространство за зазобване на преданите му лакеи по места;

            – подсказва какво очаква всички, които финансират неговите политическите опоненти;

            – почти гарантира лесна победа на Герб на следващите парламентарни избори.

     Всъщност проблема е не толкова Г. Ганчев, който заслужено трябва да отговаря пред закона, колкото до разнасянето на вонята на путиновския вариант за разправа и решаване на вътрешно-политически проблеми у нас, което заедно със задкулисното ликвидиране на парламентарните политически субекти предсказва и очертава контурите на един бъдещ авторитаризъм. Да не забравяме и преминаване под негова безконтролна опека на специалните служби наследници на Държавна сигурност.

     Иронията на съдбата се състои в това, че единствен опонент и гарант на демокрацията у нас в момента остава БСП.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.